Kuba pálí do vlastních řad: ODS není v dobré kondici. A kdo to tvrdí, tak lže

02.02.2013 18:48

První místopředseda ODS Martin Kuba hovoří jasně: jeho strana není v ideální kondici a měla by si uvědomit, že je velice důležité, co si o ní říkají lidé v hospodách a mezi sebou. A ne se jen ujišťovat, že její politika je správná.

Kuba pálí do vlastních řad: ODS není v dobré kondici. A kdo to tvrdí, tak lže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr průmylu a obchodu Martin Kuba

„Je třeba si přiznat, že ODS v této chvíli není v ideální kondici. Já o tom na grémiu hovořím velmi otevřeně. Jsem přesvědčen, že politici ODS si musí mnohem více uvědomovat, že je mnohem důležitější, co si o nás povídají lidé v hospodách, maminky na pískovištích a lidé na ulicích, než to, co si o sobě myslíme my sami, a ujišťujeme se, že naše politika je správná,“ uvedl v rozhovoru pro Právo Martin Kuba.

Podle něj si někteří občanští demokraté neuvědomují, že ODS nese témata, která se často míjí s obyčejnými starostmi občanů. „Pokud se nám toto nepodaří změnit, můžeme uspět jen velmi složitě. Všichni ve vedení strany si to musí uvědomit,“ upozorňuje první místopředseda.

Vyjmenovává navíc nejen chyby koaličních stran, ale i vlastní. Představitelé LIDEM ještě před Vánoci tvrdili, že odejdou z vlády. TOP 09 najednou požaduje fiskální pakt v koaliční smlouvě. A ODS je v koalici se stranou, která nemá parlamentní klub, i když původně slibovala opak.

„Sliboval jsem, že kdykoli bude téma, vůči kterému je potřeba se vymezit, tak to udělám. A řekl bych, že to dělám. V momentě, kdy se na ministerstvu financí objevil návrh, že bude změna při platbě daně z nemovitosti – že když si ušetříte svoje peníze a budete si chtít koupit nemovitost, tak budete muset zaplatit daň –, byl jsem tím, kdo okamžitě vystoupil s tím, že to ODS nesmí připustit,“ popisuje Kuba.

„Kdyby někdo tvrdil, že ODS je v dobré kondici, tak prostě lže. Pokud se ve velmi krátké době nepodaří vedení, grémiu, panu premiérovi jasně změnit styl komunikace politiky, může se přirozeně stát, že členská základna bude požadovat personální změny,“ varuje.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…