Kubera chce o Vánocích stihnout televizní pohádky. Za rok už se prý nebude vysílat

25.12.2013 8:30

I politici po vypjatých povolebních vyjednáváních rádi na chvíli vypnou a dopřejí si během Vánoc klid a pohodu s rodinou. Server Týden.cz vyzpovídal některé z nich a zjišťoval, jakým způsobem tráví svátky.

Kubera chce o Vánocích stihnout televizní pohádky. Za rok už se prý nebude vysílat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vánoční stromek

"Vánoce trávím tradičně a s rodinou. Budeme doma, u krbu, s pohádkami, jablečným punčem. Zajdeme také koledovat. O Vánocích se řídím tradicemi a úslovím 'Zachovej řád a řád zachová tebe‘,“ svěřil se poslanec za TOP 09 a starosta Suché Lozi na Zlínsku Petr Gazdík.

Domácí vánoční pohodu vyhledává i premiér v demisi Jiří Rusnok. "Slavíme tradiční Vánoce, takže nebude chybět bramborový salát a kapr. Spokojená tvář mojí desetileté dcery a její radost z vánoční nadílky bude pro mě tou největší odměnou za celý uplynulý rok, který byl plný nečekaných změn," uvedl a vyjádřil své přání, aby si lidé nejen o Vánocích uvědomovali, že je stále dost důvodů k úsměvu a dobré náladě.

Exprimátor má doma veselo

Veselo má doma bývalý pražský primátor a poslanec za ODS Bohuslav Svoboda, kterému Ježíšek už na podzim nadělil v pořadí pátého potomka. "25. prosince jsme všichni sourozenci a jejich rodiny u mé sestry na krůtě a pak odjíždím do Krkonoš," popsal své Vánoce.

Naopak kapr a salát nechávají zcela klidného senátora za ODS Jaroslava Kuberu. "Já jsem obecně neslavící typ. Neslavím skoro nic nikdy, nepiju, skoro nic nejím. Žiju jen o kafi a cigaretách, což mi stačí a jsem spokojen," prozradil s úsměvem a neopomněl ani na své oblíbené glosy. „Budu s rodinou a doufám, že konečně uvidím celého Mrazíka, protože jsem ho ještě nikdy neviděl celého. Letos je to totiž naposledy, protože příští rok začne platit zákon soudruha Bublana, který nám zavře obchody o svátcích. Nebude vysílat televize, ani Týden nevyjde, protože nejen lidi z obchodů chtějí být doma. Dokonce i toho, kdo půjde na půlnoční mši, někdo přepadne, protože policisté budou muset být s rodinou," zavtipkoval si na účet svého politického protivníka z horní parlamentní komory Františka Bublana za ČSSD.

Vánoční tradice každoročně ctí i komunistka Marta Semelová. "Krájíme jablíčko, házíme střevíc, pouštíme svíčky po vodě v lavóru, zpíváme koledy, dáváme šupinku z kapra do peněženky," vyjmenovala levicová poslankyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…