Kubera versus Čunek: Dva političtí matadoři v Partii rozeberou dopady voleb

19.10.2014 7:03

Hosty nedělní Partie TV Prima budou dva úspěšní komunální politici a senátoři Jaroslav Kubera (ODS) a Jiří Čunek (KDU-ČSL). Debatovat budou jak o proměně komunální politiky, tak personální obměně horní parlamentní komory.

Kubera versus Čunek: Dva političtí matadoři v Partii rozeberou dopady voleb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost, ilustrační foto

Senátor Jaroslav Kubera je zároveň dlouholetým primátorem severočeských Teplic. I v době, kdy se jeho domovské ODS nedaří právě nejlépe, dokázal Kubera v Teplicích vyhrát. A to již po několikáté za sebou. Přesto se mu může stát, že opustí primátorské křeslo, pakliže se ostatní strany domluví bez vítěze voleb. Co by na to říkal? A jak se dívá na obměny v horní komoře, kde občanští demokraté drží třináctičlenný klub, ale např. TOP 09 už senátora nemá. Zato tam najdeme čtyři senátory zvolené za ANO.

Svůj pohled přidá i lidovecký senátor Jiří Čunek, který dokázal přesvědčivě vyhrát komunální volby ve Vsetíně. KDU-ČSL tu obsadila šest mandátů. Lidovci navíc mohou slavit, protože se z hlediska počtu získaných mandátů v komunálních volbách mohou považovat za celorepublikové vítěze. A dařilo se jim právě i v Senátu. Řady jejich klubu v horní komoře rozšíří například emeritní rektor Univerzity Karlovy Václav Hampl zvolený ještě s podporou Zelených na Praze 1.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…