Kubera vtipkoval v ČT: Mám úchylku. Nehospodařím na dluh

16.08.2012 23:01

Senátor Jaroslav Kubera se rozzlobil v Událostech, komentářích na ČT. Jako jediný z ODS ve čtvrtek hlasoval proti zvyšování DPH. Podle něj je to ale proti programu občanských demokratů. Od kritiky postupně přešel až k dluhu České republiky.

Kubera vtipkoval v ČT: Mám úchylku. Nehospodařím na dluh
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor za ODS Jaroslav Kubera

Senátor Jaroslav Kubera hlasoval jako jediný z ODS proti zvyšování DPH. Paktování s opozicí ale odmotá. „Opozice k tomu přistupovala ze zcela jiného důvodu,“ uvedl Kubera v pořadu. ČSSD prý jednoduše kritizuje návrhy vlády už z principu. Jemu ale toto zvyšování vadí kvůli programu strany.

„Já jsem to dopředu avizoval,“ upozornil senátor, že jeho hlasování nebylo žádným překvapením. Sám je členem ODS více než 20 let. „Stejně jsem hlasoval proti Lisabonské smlouvě i přímé volbě prezidenta,“ připomněl.

V těchto krocích se prý řídí politickým programem ODS – zde například tím, že budeme „malá země s nízkými daněmi“. „Já jsem nikoho nepřesvědčoval ani v klubu senátorů, bylo to moje rozhodnutí,“ dodal.

Náměstek ministra financí Ladislav Minčič ho v ČT pochválil za vedení Teplic – jde totiž o město, které není nijak zadlužené. To se ale Kubera rozzlobil. „Všechna populistická opatření se konají na dluh, s tím se já prostě nesmířím,“ prohlásil.

Kuberovi prý vadí, že se v Česku snižuje deficit rozpočtu, ale ne dluh. „Možná je to úchylka, ale já nikdy nehospodařil na dluh,“ uzavřel ironicky senátor.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…