Kubice odvolal náměstka Veselského, nahradí ho Ledvinka

19.11.2012 22:00

Ministr vnitra Jan Kubice dnes odvolal náměstka pro veřejnou správu, legislativu a archivnictví Ondřeje Veselského. Od úterý jej nahradí vrchní ředitel sekce veřejné správy a eGovernmentu Robert Ledvinka. Odvolání je bez udání důvodů, řekl ČTK mluvčí vnitra Pavel Novák.

Kubice odvolal náměstka Veselského, nahradí ho Ledvinka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Kubice

Zatím není zřejmé, zda Veselský na vnitru zůstane. "Je to stále otevřené," řekl mluvčí. Čtyřiačtyřicetiletý Ledvinka je podle něj jedním z lídrů týmu, který měl na starost spuštění základních registrů veřejné správy. Právě její elektronizací se zabývá projekt eGovernment.

Základní registry jsou celkem čtyři - registr obyvatel, registr osob, registr územní identifikace, adres a nemovitostí a registr práv a povinností. Například registr obyvatel sjednocuje údaje z dosavadních evidencí obyvatel, občanských průkazů, cestovních dokladů a z informačního systému cizinců.

Celý projekt, který byl spuštěn od 1. července, již stál přes dvě a půl miliardy korun, větší část byla placena z evropských prostředků.

Ledvinka pracoval v letech 1995 až 1999 na pražském magistrátu jako asistent náměstka primátora pro oblast kultury a sportu, později jako zástupce tajemníka. Od roku 2000 působil osm let na pozici 1. náměstka ředitelky Státní příspěvkové organizace Ministerstva vnitra. Poté byl rok šéfem sekce pro veřejnou správu na vnitru. Od roku 2010 se věnuje ve vedoucí pozici hlavně modernizaci veřejné správy. Vrchním ředitelem sekce eGovernment je od loňského března. Jeho specializací je veřejné právo a digitalizace veřejné správy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…