Kudy jezdily Rathovy peníze. Deník zmapoval cestu do krabice

24.05.2012 9:57

O milionech pro Davida Ratha toho bylo napsáno již mnoho. Kde se našly, o kolik peněz šlo a jak je poslanec a jeho spolupracovníci vysvětlují. Ale kde se k takovým milionům dá přijít? Cestu, kterou nejen po Praze vykonaly miliony před tím, než se ocitly v krabici od vína, zmapoval deník Insider.

Kudy jezdily Rathovy peníze. Deník zmapoval cestu do krabice
Foto: hns
Popisek: David Rath má nové boty

Spolupracovník Davida Ratha, který úplatky často přebíral, pro ně nikdy nejezdil příliš daleko. Místa předání se zpravidla nacházela maximálně půl hodiny cesty autem od Rudné u Prahy, kde Kott pobýval s též obviněnou Kateřinou Pancovou. Miliony se předávaly dvakrát v Praze na Zličíně nebo ve Slaném. Ukazují to policejní materiály.

Pro peníze běžte i do Revoluční

„První dva miliony - podle policie úplatek za zakázku v příbramské nemocnici - převzal Petr Kott 19. prosince loňského roku od Martina Jireše ze společnosti PURO-KLIMA v obchodním centru v Praze na Zličíně. Další dvoumilionovou splátku mu Jireš předal 27. prosince v centru Prahy na náměstí Republiky,“ píše deník.

První část úplatku za rekonstrukci zámku Buštěhrad nashromáždila v kanceláři společnosti FISA ve Slaném Ivana Salačová, která je také mezi obviněnými. Konkrétně šlo o 14 milionů korun. Sedm z nich si nakonec v krabici od vína odnášel sám David Rath.  

Dobře známou ulicí, kde mělo k předávání peněz také docházet, je ulice Revoluční. Zde sídlí společnost Lucie Novanské, která organizovala pro Středočeský kraj výběrová řízení. Právě zde měly být předávány např. peníze spojené se zakázkou na hostivické gymnázium.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…