Kultura se vrátila do Pardubic

29.08.2020 12:33

Krajská knihovna se v Pardubicích domluvila s pořadateli Kulturního parku a dalšími partnery a zahájila novou tradici Kulturního léta na Příhrádku. Komorní hudební či dramatické pořady se setkaly s velkým zájmem veřejnosti. Vstupné nebylo, informovala PL Zuzana Nováková z oddělení komunikace a vnějších vztahů pardubického hejtmanství.

Kultura se vrátila do Pardubic
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Příhrádek v Pardubicích

„V závěru června se Pardubickému kraji a Krajské knihovně podařilo na pardubickém Příhrádku otevřít Knihovní centrum U Vokolků, což jsou tři rekonstruované historické domy a věž s průchodem k zámku. Velmi jsme stáli o to, aby po dvou letech stavebních prací opět ožilo i malebné trojúhelníkové náměstíčko s neopakovatelnou atmosférou. Proto jsem požádal knihovnu, aby spojila síly s Kulturním parkem, který se vloni konal před Východočeským divadlem, a nakonec z toho vznikl velmi pěkný projekt,“ řekl jeden z patronů festivalu, náměstek hejtmana Roman Línek.

„Myslím, že pořady tu měly klidnější atmosféru než vloni před divadlem, kde je velký dopravní ruch. Věřím, že se v tomto příjemném prostředí setkáme zase za rok,“ uvedl na závěrečném koncertu druhý patron festivalu, náměstek primátora města Pardubice Jan Mazuch.

Celkem se o prázdninových měsících konalo na Příhrádku 24 akcí, na kterých vystoupila stovka umělců, a které zhlédlo téměř dva tisíce lidí.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…