Kulturní revoluce a válka! Marek Benda potopil sňatky homosexuálů

29.04.2021 11:52

Marek Benda ostře vystoupil k debatě o žádost homosexuálů na právo uzavírat manželství. „Vzpomínám si, jak Jiří Paroubek s marťany, jak tehdy říkal komunistům, schvaloval registrované partnerství," začal Benda. Jenže krátce poté přidal na kadenci svého slovního kulometu. „To je příběh kulturní války, která se dnes odehrává ve značné části Západu a my nemusíme naskočit na každou hloupost, kterou ten Západ provede,“ zdůraznil.

Kulturní revoluce a válka! Marek Benda potopil sňatky homosexuálů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

Poslanci debatují o tom, zda je vhodné umožnit homosexuálním párům uzavření manželství. V jednu chvíli k pultíku dorazil sněmovní matador Marek Benda (ODS), který se v myšlenkách vrátil až do roku 2005.

Anketa

Kdyby teď hospoda poblíž načerno otevřela zahrádku, zašli byste posedět?

53%
33%
hlasovalo: 20479 lidí

„Já mám tu výhodu, nebo nevýhodu, že jsem tady tuto debatu zažil v roce 2005 a 2006 a ještě dávno před tím, když se prosazovalo registrované partnerství, které, jak si všichni jistě vzpomenete, nakonec prosadil tehdejší předseda sociální demokracie Jiří Paroubek za podpory svých tehdejších marťanů, s nimiž byl ochoten hlasovat, to jest komunistů. Tehdy jim říkal marťani,“ začal Benda zvolna.

Jenže brzy přidal na razanci.

Připomněl, že vždy, když se debatovalo o posílení práv homosexuálů, z této komunity pravidelně zaznívalo, že nebude požadovat právo na adopci dětí.

Ukázalo se, že homosexuálové příliš často registrovaná partnerství neuzavírají. Dokládají to statistiky. Zatímco manželství uzavírá ročně asi 50 tisíc lidí, registrovaných manželství je ročně uzavřeno jen pár stovek rok co rok. Nejvíc to bylo v roce 2016, kdy bylo uzavřeno 336 registrovaných partnerství.

„Já vůbec nechci zkoumat z jakých důvodů, do toho mi vůbec nic není, jen říkám, že to nejsou 4 procenta sňatkovosti,“ pravil Benda.

Ale jak jde čas, svět se mění. A dnes podle Bendy především na Západě zuří kulturní válka.

„Já ten celý příběh, který je nám tady dnes předkládán, vůbec nepokládám za příběh gayů a leseb. To je příběh kulturní války, která se dnes odehrává ve značné části Západu a jak se jinak cítím býti hlubokou součástí západu, EU i NATO, tak tady jsem velmi opatrný a sám za sebe říkám, že nemusíme vyzkoušet každou hloupost, kterou ten Západ provede,“ vypálil Benda.

A to ještě nebyl konec.

„Já sám za sebe říkám, že nebudu hlasovat pro tento další krok v kulturní revoluci,“ zdůraznil Benda s tím, že chce chránit podstatu manželství. Pokud nebudeme hájit tradiční instituty společnosti a nazývat je pravými jmény, může to podle Bendy špatně skončit.

„Naše zkušenosti jsou ty, že pokud začneme tímto způsobem ničit jazyk a přejmenovávat instituce, tak to nakonec končí tím, že za potenciální rasistickou urážku je dvou a půl násobně vyšší trest, alespoň u fotbalistů, než za kopnutí do hlavy,“ vrátil se Benda oklikou k příběhu slávistického fotbalisty Ondřeje Kúdely, který měl údajnou rasistickou urážku směrem k soupeři pronést.

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie zašel ještě dál. Ve Sněmovně prohlásil, že by raději skočil z okna, než aby se nechal adoptovat homosexuálním párem.

„Já jsem část dětství v dětském domově vyrůstal. A můžu vám říct, že kdyby mě jako malého kluka adoptoval stejnopohlavní pár, tak radši skočím z okna. Já chtěl mít vždy maminku a tatínka,“ prohlásil Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…