Kunda? Milan Knížák vás obohatí o novou vědomost

20.04.2017 12:51

Nad tím, že v naší zemi údajně nic normálně nefunguje, se zamýšlí bývalý ředitel Národní galerie Milan Knížák. Nejprve zkritizoval hlavu státu.

Kunda? Milan Knížák vás obohatí o novou vědomost
Foto: hns
Popisek: Hovory z Lán, ilustrační koláž

Knížák poukázal na to, že prezident republiky přinesl do prezidentského úřadu vulgaritu. „Havlovy hovory z Lán nebo Klausovy projevy, ať už s jejich obsahem souhlasíme či ne, měly kulturu jazyka. Zemanovy extempore s Pussy Riot vnesly v prezidentově špatném překladu do jeho proslovu nemístně vulgární výrazy, které navíc ukázaly, jak málo pan prezident rozumí angličtině. Slovo, které nám tak jadrně v češtině předvedl, se v angličtině řekne cunt, ne pussy, to je daleko jemnější,“ řekl Knížák na adresu prezidenta, který takto veřejně použil slovo „kunda“.

Celý text je ZDE

Tvrdí také, že předseda vlády Bohuslav Sobotka měl být už dávno ze své funkce odvolán. „Poněvadž on dopustil Babišův růst. Tento bývalý nomenklaturní komunistický kádr, spolupracovník tajné komunistické policie, údajně prý i naverbovaný KGB, který přišel podivným způsobem k majetku, vyhrožoval Sobotkovi shozením vlády a protože se Sobotkovi jeho premiérování hodně líbí, nechal Babiše řádit dle libosti,“ uvedl Knížák.

Elektronickou evidenci tržeb (EET) označil za absurdní. „Divím se, že ochránci přírody, zelení a Greenpeace mlčí k masivnímu spotřebovávání papíru. Jdete si koupit noviny za 10,- Kč a dostanete dvaceticentimetrovou stvrzenku. Je to absurdní. Zajímalo by mě, kolik papíru se tímto způsobem spotřebuje za rok. Zelení, kteří jsou jinak velmi čilí tam, kde se jedná o jejich propagaci, mají asi s Babišem nějakou smlouvu, poněvadž najednou mlčí,“ domnívá se Knížák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…