Kurzy prezidentských kandidátů se u sázkových kanceláří sblížily

18.01.2013 16:55 | Zprávy

Šance obou prezidentských kandidátů se podle bookmakerů sázkových kanceláří mírně sblížily. Zatímco dosavadnímu favoritovi bookmakerů Karlu Schwarzenbergovi kurz mírně stoupl, Miloš Zeman si naopak polepšil, kurz na jeho vítězství se snížil, což znamená, že podle bookmakerů se jeho šance na to být zvolen prezidetem zvýšily.

Kurzy prezidentských kandidátů se u sázkových kanceláří sblížily
Foto: hns
Popisek: Miloš zeman a Karel Schwarzenberg

Ještě ve čtvrtek měl ministr zahraničních věcí Schwarzenberg u Tipsportu kurz 1,55:1 a jeho soupeř 2,2:1, dnes se rozdíl snížil na 1,7:1 pro Schwarzenberga a 2:1 pro expremiéra Zemana. "Přijali jsme poměrně vysoké sázky na Zemana. Včera si na severní Moravě někdo vsadil 100.000 korun, dnes pak jiný sázející dal 50.000. To je jeden z důvodů změny kurzu, Zeman musel dolů," řekl ČTK mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Poměr vkladů se posunul

Druhým důvodem snížení rozdílu je prý čtvrteční televizní debata. "Podle všeho vyzněla lépe pro Miloše Zemana. Myslí si to řada komentátorů i politologů. Karel Schwarzenberg byl pasivnější, a expremiér si tak mohl ten televizní prostor uchvátit pro sebe," dodal Ježek.

Podobně jako v Tipsportu se vyvíjely preference bookmakerů Fortuny, kteří zvýšili Schwarzenbergův kurz na 1,7:1 ze čtvrtečních 1,5:1. Zeman si naopak polepšil z 2,3:1 na dnešních 2:1. I u Fortuny za změnu mohou preference sázejících. "Úprava kurzu souvisí s tím, že spousta hráčů sází na Zemana. Poměr vkladů se posunul v jeho prospěch, nyní je 65 procent objemu sázek právě na něj. Proto jsme kurz snížili," vysvětlil mluvčí Fortuny Petr Šrain a dodal, že nic dramatického se kolem sázek na prezidentské kandidáty neděje.

Nejvýrazněji se změnily kurzy u Chance. Karel Schwarzenberg se dostal na 1,7:1 z předchozích 1,45:1, kurz Miloše Zemana klesl z 2,37:1 na dnešních 2:1. Bookmakeři Sazky kurzy nijak neupravovali.

Sázky za sedm až osm milionů

Čtyři největší české sázkové kanceláře přijaly na prezidentskou volbu sázky celkem již za zhruba 20 milionů korun.

Zatímco bookmakeři stále věří ve 2. kole více Schwarzenbergovi, favoritem sázkařů zůstává Zeman. U Fortuny na něj jeden sázející vsadil dokonce půl milionu korun, Tipsport eviduje nejvyšší individuální částku 100.000 korun. I tento sázející věří expremiérovi.

Před 2. kolem prý zatím sázkaři spíše vyčkávají na to, co oba fináloví kandidáti ještě předvedou. U Fortuny však už stihli podat sázenky za zhruba 3,5 milionu korun. Bookmakeři čekají, že by nakonec mohli jejich klienti prosázet sedm až osm milionů. "Bude to nejsázenější politická událost vůbec a možná se stane nejsázenější nesportovní událostí letošního roku," odhaduje mluvčí Fortuny Šrain.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Rakušan na funkci nemá.“ Střelba v Praze, odkryty detaily. Důvěra v ministra otřesena

19:08 „Rakušan na funkci nemá.“ Střelba v Praze, odkryty detaily. Důvěra v ministra otřesena

MF Dnes zrekonstruovala z policejních dokumentů velice podrobně tragickou událost střelby na Filozof…