Kvůli úpravám v daňovém balíčku neprojdou ani církevní restituce, tvrdí Peake

18.10.2012 8:27

Rebelové v ODS požadují změny v daňovém balíčku, o kterém bude sněmovna jednat již příští týden. Tyto změny ovšem způsobí, že budou ve státním rozpočtu chybět peníze. A vicepremiérka Karolína Peake chce slyšet, jak ODS bude tento propad stabilizovat. Jaké úspory na svých resortech učiní. Obává se také, že díky současným sporům zcela spadne pod stůl zákon o vyrovnání s církvemi.

Kvůli úpravám v daňovém balíčku neprojdou ani církevní restituce, tvrdí Peake
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Vláda se vyjadřuje ke krizi vzniklé odtržením Karolíny Peake od Věcí veřejných

Vícepremiérka Karolína Peake (LIDEM) má za to, že díky úpravám  v daňovém balíčku, které požadují rebelové z ODS, nebude možné schválit ani církevní restituce, protože na to nebudou peníze. A celý zákon o církevních restitucích by musel znovu projít legislativním kolečkem, aby ho bylo možné upravit na míru novým ekonomickým podmínkám. Informuje o tom čtvrteční Právo.

Kde bude ODS šetřit?

„Protože jde o zákon vrácený Senátem, není už možné v něm dělat změny, tak bychom museli církevní restituce poslat opět do celého legislativního procesu, tedy ho předložit úplně znovu. Považuji to za naprosto krajní řešení, a byla bych nerada, kdybychom k tomu museli sáhnout,“ uvedla Peake.

Poslanci LIDEM jsou podle ní připraveni podpořit daňový balíček v jeho původním znění, neboť jsou si vědomi toho, že je třeba držet v rovnováze obě strany rozpočtu - má dáti i dal. Pokud ODS trvá na změnách, musí také říci, z čeho se zaplatí.

„Ty peníze budou někde chybět. Ráda bych slyšela, na kterých ministerstvech ODS se budou tyto peníze pak hledat. Musíme se v koalici pobavit nejen o změnách balíčku, ale i o tom, jak dosáhnout potřebných úspor, tedy kde se ty peníze vezmou,“ tvrdí Peake.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…