Kyjev má prý nahrávku, kde se rebelové k sestřelení hlásí

18.07.2014 6:30

Ukrajinská tajná služba SBU tvrdí, že má nahrávky, ze kterých vyplývá, že malajsijský boeing, který se včera zřítil na východě Ukrajiny a v jehož troskách zahynulo 295 lidí, sestřelili proruští separatisté. Informovala o tom zpravodajská stanice BBC. Ukrajinský ministr Pavlo Klimkin podle diepresse.com řekl, že stopa vede do řad ruské armády a že to Kyjev doloží důkazy.

Kyjev má prý nahrávku, kde se rebelové k sestřelení hlásí
Foto: youtube.com
Popisek: Trosky sestřeleného dopravního letounu na jihovýchodě Ukrajiny

SBU podle BBC na svém kanálu na videoportálu YouTube zveřejnila odposlechnuté rozhovory separatistů, kteří hovoří o sestřelení civilního letadla. Video bylo již z toho kanálu odstraněno, jiné profily na YouTube ale mají kopie.

„Kozáci z černuchinského stanoviště sestřelili letadlo... Civilní," hlásí v ruštině jeden z telefonujících, kterého jeho protějšek oslovuje „majore". Na dotaz, zda se v troskách našly zbraně, „major" odpovídá záporně: „Vůbec nic, jen civilní věci, lékařské krámy, ručníky, toaletní papír."

V další části nahrávky jiný hlas informuje: „Pokud jde o to letadlo sestřelené v oblasti Snižneho-Torezu. Ukázalo se to být civilní letadlo. Dopadlo v oblasti Grabova... Je tam spousta mrtvých žen a dětí. Kozáci tam teď vše prohlížejí."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…