LN: Novým německým velvyslancem v ČR bude Arndt Freytag

19.07.2014 6:02

Novým německým velvyslancem v České republice bude někdejší druhý muž německé rozvědky, sedmapadesátiletý Arndt Freytag, který od srpna nahradí Detlefa Lingemanna, píšou dnešní Lidové noviny.

LN: Novým německým velvyslancem v ČR bude Arndt Freytag
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

V letech 2007 až 2010 pracoval Freytag podle LN jako zástupce šéfa německé rozvědky, předtím ale byl mimo jiné politickým referentem na ambasádě v Paříži a od roku 1992 v Moskvě, uvádí deník. Dodává, že Freytag vystudoval v Bonnu a Berlíně historii, filozofii a chemii a v Oxfordu biochemii.

LN také píšou, že Freytagův otec Berndt od července 1944 do dubna 1945 působil jako adjutant při každodenních situačních poradách v Hitlerově bunkru v Berlíně, na sklonku 50. let se otec nového velvyslance stal zástupcem náčelníka generálního štábu bundeswehru jmenovaným Američany. Příbuzný otce nového velvyslance Wessel Freytag zase podle listu obstaral výbušninu pro atentát na Hitlera z 20. července 1944 a po nezdaru akce spáchal sebevraždu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

19:19 „Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

I přes těžkosti, které Felix Slováček prožívá ve své rodině, se pro řeporyjského starostu Pavla Novo…