LN: SPOZ má problém se zákonem. V jejím klipu hovoří policista

03.10.2013 7:18

Kromě prý už osvědčeného sloganu: Zastavili jsme Kalouska! obsahuje předvolební klip zemanovců problematickou sekvenci. Jak informuje server Lidovky.cz, vystupuje v ní policista v uniformě. Podle zákona je to ovšem nepřípustné.

LN: SPOZ má problém se zákonem. V jejím klipu hovoří policista
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební plakát SPOZ

Zákon říká: „Příslušník nesmí být členem politické strany nebo politického hnutí ani vykonávat činnost v jejich prospěch; volební právo příslušníka tím není dotčeno.“

SPOZ je přesvědčena, že zákon neporušila, protože nejde o skutečného policistu a uniforma také není skutečná. Je to prý pouze kostým.

Ve videoklipu promlouvá několik lidí různého věku, kteří vysvětlují, proč půjdou k volbám. "Protože chci, aby se všechny zlodějiny došetřily," vysvětluje ve spotu svůj důvod i policista v uniformě stojící před blikajícím vozem. Policie podle informací Lidovek.cz nyní šetří, zda nedošlo ke zneužití služebního stejnokroje.

Běžný občan nemusí rozpoznat rozdíl

Zemanovci se brání: "Nejedná se o policistu, jedná se pouze o kostým - ten, jak vidíte, není platný - nemá prvky, které musí uniforma obsahovat," uvedl mluvčí strany Vladimír Kruliš.

Nekompletnost policejní uniformy potvrdila prý i policejní mluvčí. "Člověk, který vypadá na první pohled jako policista, není označen vůbec žádnými identifikačními znaky, které máme povinné. Nemá služební odznak ani třeba výložky na košili," uvedla mluvčí a potvrdila, že se klipem zabývá odbor vnitřní kontroly. Podle policie totiž běžný občan na první pohled nemusí rozpoznat, že jde pouze o kostýmovaného aktéra, proto bude policie vznik videoklipu vyšetřovat. "Mohlo by se jednat o zneužití služebního stejnokroje," řekla serveru Lidovky.cz policejní mluvčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Slovákům a dezolé vstup zakázán.“ Skandál Černochové a Nadě graduje. Trestní oznámení

17:53 „Slovákům a dezolé vstup zakázán.“ Skandál Černochové a Nadě graduje. Trestní oznámení

„Není to totiž nic jiného, než byla diskriminace v Třetí říši na základě příslušnosti k národu. Např…