Lang s Janouškem nesouvisí, někdo nás chce zničit, tvrdí BiS

30.03.2012 0:00

Další z odposlechů telefonních rozhovorů kmotra Romana Janouška ukázal, chapadla českého podsvětí sahají i do vedení Bezpečnostní informační služby. Janouškův vliv na dosazení Jiřího Langa do pozice šéfa BiS rezolutně odmítl její tiskový mluvčí Jan Šubert, o jehož vyjádření k případu požádala Česká televize v rámci pořadu Události a komentáře.

Lang s Janouškem nesouvisí, někdo nás chce zničit, tvrdí BiS
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

Záznam rozhovoru mezi Janouškem a důstojníkem BiS Jana Pavlíčka média interpretovala tak, že přes nedostačující bakalářský titul Jiří Lang díky Janouškovu vlivu stanul v čele BiS. Za tímto účelem měl být v květnu 2007 jmenován prezidentem Václavem Klausem do hodnosti brigádního generála.

Proti tomuto výkladu se mluvčí tajné služby Jan Šubert v Událostech ostře ohradil, Langovo jmenování prý se zaznamenaným telefonátem nemůže mít nic společného kvůli časovým nesrovnalostem.

Nařčení je nesmysl, data nesedí

„Ředitel Lang byl jmenován do funkce v roce 2003, ten rozhovor se odehrál v roce 2007,“ upozornil Šubert. „Proč by měl bakalářský titul překážet jeho jmenování do funkce?“ podivoval se a dodal, že Langovo jmenování generálem s jeho funkcí v kontrarozvědce nemá co dělat.

Navíc kontakty s lidmi z podsvětí patří mezi běžnou náplň práce zaměstnanců BiS. „Naši důstojníci se musí scházet s lidmi, kteří jsou často z různých organizovaných skupin a klientelistických vazeb. Bez toho to prostě nejde, to je běžná práce našich lidí,“ zlobil se Šubert, který je přesvědčen, že celá kauza kolem BiS má za cíl její vyřazení a diskreditaci.

„Já sám z toho mám velmi silný pocit, že jsme všichni svědky frontálního útoku na BiS. Nedělejme předčasné závěry, protože ještě mohou nastat zvraty, které ukážou, že všechno je jinak,“ naznačil Šubert v Událostech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…