Lékař Barták se už jednou vyhnul trestu díky penězům

23.08.2011 10:00

Na lékaře Jaroslava Bartáka bylo podáno pět trestních oznámení pro bití, znásilnění a napadání asistentek. MF Dnes zjistila, že lékař už v minulosti čelil obžalobě ze čtyř trestných činů, ale podařilo se mu vyplatit se z trestu.

Lékař Barták se už jednou vyhnul trestu díky penězům

Barták se v současnosti hájí tím, že měl s asistentkami smlouvy o poskytování sexuálních služeb. Informace jsou ale podle zjištění MfD nepravdivé.

Vlivného lékaře před vězením zachránila peněženka

Přitom už v roce 2008 byl Barták žalován za ublížení na zdraví, výtržnictví, omezování osobní svobody a násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci. Bylo to kvůli asistentce, kterou v prosinci 2007 brutálně zbil před Michnovým palácem v Praze. Mlátil jí hlavou o kapotu auta a žena málem přišla o vědomí.

Podle žalobkyně Zdeňky Galkové byl skutek Bartákovi prokázán a případ se dostal před soud. Barták vinu přiznal, litoval svého činu a zbité asistentce nabídl odškodnění několik desítek tisíc korun. Žena částku přijala a soudkyně to shledala jako dostatečný trest. Barták dále rozdělil 250 tisíc mezi Fond ohrožených dětí a Jedličkův ústav.

MfD zjistila od zdroj blízkých vyšetřování, že bývalá asistentka přijala peníze kvůli obavám z vlivného lékaře. Ten jí vyhrožoval mimo jiné zabitím jejího přítele. Stejný nátlak uplatňoval i na další dívky, které zaměstnával.

Kolegové z polikliniky se od Bartáka odvracejí

Od Bartáka, který své oběti veřejně uráží a označuje je za prostitutky, se teď distancují jeho kolegové. Takové prohlášení vydali František Fencl a Jitka Novotná, kteří společně s Bartákem vedou Polikliniku Modřany.

Vedení pražské policie nechalo prověřit postup svých podřízených při řešení trestních oznámení na Bartáka. Chybu přiznali ale jen v případu z roku 2010. Barták chtěl tehdejší asistentku uspat a zneužít. Současné vyšetřování probíhá v pořádku.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…