Lékař Hnízdil udeřil na Blatného. Nejen kvůli sebevraždě před ministerstvem. Je to vážné

13.03.2021 10:44

Známý rehabilitační lékař Jan Hnízdil se obrací s výzvou na ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO), aby veřejně vystoupil s vyjádřením k nepřiměřeným policejním zákrokům z posledních dnů a k sebevraždě muže, který se zastřelil před budovou jeho resortu.

Lékař Hnízdil udeřil na Blatného. Nejen kvůli sebevraždě před ministerstvem. Je to vážné
Foto: Repro Youtube
Popisek: Rehabilitační lékař Jan Hnízdil

Podle Hnízdila by bylo vhodné, aby se k takto nešťastným záležitostem, které otřásají českou společností, Blatný vyjádřil. Namísto toho ale přišlo mlčení. „To nejsou běžné události. Očekával jsem, že se k nim vyjádříte, projevíte lítost nad zbytečným násilím, traumatizací dětské duše a zmařením lidského života,“ píše Hnízdil.

Obrací se na ministra i jako na svého lékařského kolegu: „Očekával jsem to od Vás, jako od lékaře, kterému není lhostejné lidské utrpení. Zatím se tak nestalo. Naléhavě Vás o to prosím,“ žádá Hnízdil šéfa resortu zdravotnictví o reakci.

  • Původní zdroj ZDE

Konkrétně se jedná o případy, kdy ve středu 10. března dva strážníci v Uherském Hradišti brutálně „zpacifikovali“ muže, který na ulici nerespektoval nařízení ministerstva a neměl nasazený respirátor. Incidentu byl přítomen jeho tříletý syn, který byl po převezení muže na služebnu ponechán na ulici bez dozoru.

Další událost se odehrála den poté, kdy padesátiletý muž se zastřelil ranou do hlavy přímo u vchodu do sídla Ministerstva zdravotnictví na pražském Palackého náměstí. Muž po sobě nezanechal žádný dopis na rozloučenou, který by jeho motiv vysvětloval. Z různých směrů však zaznívají názory, které se domnívají, že zde mohla být spojitost s nespokojeností s vládními opatřeními.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…