Leo Express má za loňský rok ztrátu 86 milionů, Novotný je ale spokojený

02.05.2013 17:24

Soukromá dopravní firma Leo Express za loňský rok vykázala ztrátu 85,6 milionu korun, přesto je její generální ředitel Leoš Novotný spokojený. Letošní rok plánuje už bez ztráty.

Leo Express má za loňský rok ztrátu 86 milionů, Novotný je ale spokojený
Foto: LEO Express
Popisek: Nová souprava LEO Express se poprvé předvedla v Česku

Leo Express spustil loni na podzim provoz na trati Praha – Ostrava. Celkově mu jízdné vyneslo 7,64 milionu korun, ztráta však činí 85,6 milionu. Generální ředitel Leoš Novotný je ale prý spokojený.

„Úspěšně jsme zvládli počáteční fáze našeho projektu, všechny soupravy jsme nasadili do provozu v rekordně krátké době, prosadili jsme se s konceptem tzv. plovoucích cen, stabilizovali jsme personální obsazení a cestující se k nám díky své rostoucí spokojenosti vracejí,“ uvedl pro Novinky.cz.

Výsledky loňského roku prý odpovídají faktu, že firma byla novým subjektem na trhu. „Letošní rok plánujeme bez ztráty,“ ujišťuje ředitel Leo Expressu.

Momentálně je Novotný i celkem spokojený s obsazeností vlakových souprav. „Během března narostla od lednových 15 procent průměrná obsazenost na úroveň 70 procent a i v dubnu jsme se na ní drželi,“ popisuje.

„Nás start-up se povedl, nabíhající trend je velice pozitivní,“ uzavírá Novotný. Podle průzkumu, který si společnost nechala vypracovat mezi cestujícími, je prý 85 procent spokojeno s nabízenými službami.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…