Letadlem s polopenzí za 15 tisíc. Chorvatská letoviska se snaží zachránit sezónu

16.07.2023 10:32

Chorvatsko Čechy letos překvapilo. Tedy zejména velké zdražování. I tak se dají však najít místa levná, navíc apartmány kvůli chybějícím hostům začaly zlevňovat. Píše o tom server TN.cz i Novinky.cz.

Letadlem s polopenzí za 15 tisíc. Chorvatská letoviska se snaží zachránit sezónu
Foto: Tomáš Měšťan
Popisek: Záběry z červnového Chorvatska

Mezi oblasti, kde růst cen nebyl tak rapidní, patří Makarská riviéra. Pizza se zde dá pořídit například za sedm až osm eur. A levněji (do deseti eur) se dá podle delegátky cestovní kanceláře Jany Domić najíst i v bočních uličkách Istrie, Splitu či Dubrovníku. 

Letecké zájezdy do Chorvatska na Makarskou riviéru vyjdou v last minute nabídce kolem 15 tisíc korun na osobu, a to v hotelu s polopenzí, uvádí pak mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková. Ubezpečila zájemce o pobyt u moře, že se nemusí bát cen jídla a ani zmrzliny. „Záleží na konkrétním místě, kde se nakupuje," poznamenala Pavlíková.

Zlevňovat se pak začínají i ceny luxusních apartmánů v chorvatském Splitu. Důvodem je to, že majitelé se snaží nalákat chybějící hosty. „Turisty shánějí i majitelé luxusních apartmánů a vil, kteří místo rezervací pobytů mají ‚díru v kalendáři‘,“ píše list Slobodna Dalmacija.

Ten také píše o tom, že země je pro turisty, kteří ji navštěvovali v minulosti, v současné době příliš drahá. „Turisté teď vyhledávají levnější destinace," píše list.

O tom, že ceny v chorvatských letoviscích vzbuzují pohoršení mezi českými výletníky, jsme již psali. Lidé se navzájem obohacují o své dojmy a pocity v různých diskusních skupinách na Facebooku. 

Chorvatsko si dlouhodobě drží pozici nejoblíbenější zahraniční destinace pro české turisty. Jen za minulý rok jich tam odjelo na dovolenou bezmála 850 tisíc, což byl těsně druhý nejvyšší počet v historii srovnatelný s rekordním rokem 2017, kdy bývalá jugoslávská republika přilákala přesně 850 tisíc našich spoluobčanů. Podle odhadů tuzemských cestovních kanceláří má být toto číslo brzy překonáno. Navzdory pesimistickým zprávám o propadající se životní úrovni u nás, letos poprvé v dějinách plánuje vyrazit na rekreaci k Jaderskému moři více než milion Čechů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Já bych rád, ale i kvůli inflaci hákuju i přes léto, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePavel X , 16.07.2023 11:35:22
Mně Fialka nic nedá a ten jeho děravý deštník mě nekryje.

|  14 |  0

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…