Letiště je o něco blíž přejmenování. Dobeš o tom chce na vládě jednat co nejdřív

22.01.2012 14:02

Vítejte na pražském mezinárodním letišti Václava Havla. To by mohli turisté po přistání slýchat už brzy. Ministr dopravy Pavel Dobeš chce totiž oslovit premiéra Petra Nečase, aby o přejmenování ruzyňského letiště jednala vláda co nejdřív.

Letiště je o něco blíž přejmenování. Dobeš o tom chce na vládě jednat co nejdřív
Foto: rep
Popisek: Letiště Václava Havla

"Sešel jsem se s paní Havlovou a osobně se jí zeptal, jaký má na pojmenování ruzyňského letiště po jejím manželovi názor," řekl Dobeš v nedělních Otázkách Václava Moravce. "Dostal jsem její jednoznačnou podporu, že s tímto souhlasí. Dokonce sama nabídla, že by se osobně zúčastnila jednání vlády a podpořila by tento návrh."

Dobeš proto plánuje během středy oslovit premiéra Nečase, aby zařadil tento bod na nejbližší jednání vlády. Jasno by tedy mohlo být příští středu. Návrh by zřejmě neměl těžkou cestu ani přes sněmovnu. Například opoziční Milan Chovanec by ho podpořil. "Já bych pro to ruku zvedl," řekl v diskusi.

Petici za přejmenování ruzyňského letiště na Letiště Václava Havla inicioval režisér Fero Fenič a veřejnost ji přijala velmi vřele. Ve světě jsou letiště pojmenovaná po státnících poměrně běžná. Nejznámější je zřejmě newyorské letiště J. F. Kennedyho.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…