Levicové úchylky ODS uškodily, říká bývalá modrá starostka Žižkova

03.09.2013 14:40

Někdejší starostka Prahy 3 za ODS Milena Kozumplíková plně chápe, proč si exprezident Václav Klaus v tuto chvíli udržuje určitý odstup od ODS. Tato strana se totiž v posledních letech rozkročila doleva a podle Kozumplíkové to byla zásadní chyba. Oslabilo to totiž důvěryhodnost strany. Ideovou plytkost navíc doprovodil nedostatek silných osobností, které by pravicovou politiku rozumně hájily. Pravicová politika je totiž ku prospěchu všech občanů.

Levicové úchylky ODS uškodily, říká bývalá modrá starostka Žižkova
Foto: red
Popisek: Logo ODS

„Její příklon vlevo, ono nekritické nadbíhání voličům plněním i nevyslovených přání, která prosazovala většina v mé domovské oblasti, se mi jevilo jako cesta do slepé uličky. Tato slepá ulička byla prý jediná možnost, jak vyhrát volby. Nevyhráli jsme je. Podzim 2010 byl pro ODS zvláště v Praze debaklem. Levicové `úchylky` se nám nevyplatily. Prohře napomohly i debaty o `kmotrech` a jejich působení - reálném či imaginárním,“ říká Kozumplíková v úvaze, která byla uveřejněna na serveru Pravýbřeh.cz.

Bývalá starostka však věří, že v ODS dojde ke změnám a díky tomu možná dojde i na opětovnou spolupráci s Václavem Klausem. ODS by si podle Kozumplíkové měla opět vzpomenout na své hodnoty a uvědomit si, že tyto hodnoty prosazuje, protože jsou ku prospěchu všech občanů. Naproti tomu postupné zvyšování daní, ke kterému předchozí vláda ODS přistupovala, ku prospěchu občanů nebylo.

Podle Kozumplíkové není ani tak důležíté, kdo tyto zásadní hodnoty prosazuje, zda jde o novou tvář či o zkušeného politika, podstatné jsou totiž hodnoty samy. Současně však připouští, že případným opětovným příklonem Václava Klause k ODS by strana jen získala, neboť exprezident Klaus je výraznou osobností.

reklama

autor: mp

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…