Levicový server: Uvězněný kmotr vysvětluje chování pravice

03.04.2013 13:10

Server Britské listy si vysvětluje neochotu pravicových stran k přijetí zákona o majetkových přiznáních na příkladu exsenátora ODS Alexandra Nováka. Pravici se to prý nehodí proto, že mnoho jejích členů má podivně nabyté majetky.

Levicový server: Uvězněný kmotr vysvětluje chování pravice
Foto: repro ČT
Popisek: Bývalý senátor ODS Alexandr Novák

Autor článku Boris Cvek připomíná, že protikorupční policii by se majetková přiznání velmi hodila při vyšetřování různých kauz. „Představme si, že někdo rozsáhlou korupční činností získá obrovské majetky, pak je sice usvědčen z nějakého dílčího trestného činu, nicméně majetek z ostatní trestné činnosti mu zůstává. Nemusí dokazovat jeho původ,“ uvádí Cvek.

Kdo z vás to má?

Novák jako starosta Chomutova vyjednal prodej městských akcií v energetických společnostech a na účet na Kypru mu přišlo 40 milionů korun. Nyní jej zatkla policie, jelikož se ze zdravotních důvodů vyhýbal vězení.

„Proč policie přistoupila tak najednou k rázné akci? Protože Novák si koupil nemovitost v USA a hodlal tam zřejmě emigrovat. Vybavují se mi slova Jiřího Paroubka: „Kdo z vás to má?“,“ píše autor.

Tento příklad je podle Cveka jedním z důvodů neochoty přijmout zákon o majetkových přiznáních. „Když se podíváte na Novákův případ, je myslím zcela zřejmé, proč pravice už tak dlouho a urputně brání přijetí zákona o majetkových přiznáních a dělá z policie a justice směšné instituce, neschopné se vypořádat s finanční kriminalitou,“ píše autor.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…