Lež jako věž! Doktor Macek k Afghánistánu. Úderně a stručně

16.08.2021 18:54

Publicista, stomatolog a někdejší poslanec Miroslav Macek se ve svých pravidelných glosách zaměřil na Tálibán. A v té souvislosti se i zeptal na to, zda je Tálibán stále ještě teroristickou organizací a jeho podpora pořád trestným činem.

Lež jako věž! Doktor Macek k Afghánistánu. Úderně a stručně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

„Americká, britská i kanadská vláda už vyslaly do afghánského Kábulu vojáky, aby evakuovali ambasády a pomohli svým občanům opustit konfliktem zmítanou zemi. Ti, co tak nadšeně tleskali českým vojákům, vyslaným do Afghánistánu hájit americké zájmy, jsou na sebe stále hrdí?“ ptá se Macek a cituje zástupce Aliance. „NATO vývoj v Afghánistánu nepřetržitě monitoruje. Bezpečnost našich lidí je na prvním místě a my se budeme dál snažit podle nutnosti přizpůsobit.“

„Což je lež jako věž. Pokud by byla bezpečnost lidí na prvním místě, nikdy by do Afghánistánu nelezli. Takových a podobných lží ovšem uslyšíme v příštích dnech spoustu.
A nevíte někdo, zda je Tálibán stále ještě teroristickou organizací a jeho slovní podpora pořád trestným činem?“ dodává Macek.

„Americký státní tajemník Blinken prohlásil, že USA v Afghánistánu úspěšně dokončily svoji misi. Nebo se snad sloveso ‚achieve‘ dá přeložit jinak?“ zakončil pak ve svých glosách Macek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…