Liberální Pražák „profackoval“ smutnou Pirátku: A co to vaše Chceš pr*at. Jste se pos*ali?!

09.10.2021 21:36

Každé volby přinesly nějaké překvapení. Nejinak je tomu i ve volbách letošních. Překvapením těchto voleb je tvrdá rána, kterou voliči zasadili Pirátům, když ve společné koalici Pirátů a STAN vykroužkovali nahoru právě Starosty. Z 37 poslanců této koalice budou mít Piráti jen 4 zástupce. Pirátská europoslankyně Markéta Gregorová smutní nad tím, jak se to mohlo stát. A dostala pádnou odpověď.

Liberální Pražák „profackoval“ smutnou Pirátku: A co to vaše Chceš pr*at. Jste se pos*ali?!
Foto: Repro FB
Popisek: Europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti)

Zatímco ve štábu pravicové koalice SPOLU, tedy koalice ODS, lidovců a TOP 09 se slaví, neboť tato koalice vyhrála volby, ve druhé opoziční koalici STAN a Piráti panuje smíšená nálada. Předseda STAN Vít Rakušan zvítězil na počet preferenčních hlasů a spokojeni mohou být i kandidáti STAN na poslance. Budou mít 33 poslanců, zatímco v končícím volebním období měli jen 6 poslanců.

Zato Piráti mají o čem přemýšlet. Voličské kroužkování ve prospěch Starostů pro ně znamená, že ze 22 poslanců v končícím volebním období spadnou na 4 poslanecké mandát.

Pirátská europoslankyně Markéta Gregorová už si klade otázku, jak se to mohlo stát.

„„Přátelé a voliči, kterým záleží na Pirátské straně jako takové: jsem nezměrně smutná, nepřekvapivě. Smutek ale určitě nahradí naděje, že vykročíme jiným směrem, a liberální lidé s orientací na budoucnost budou mít své zastoupení. Jsme tu už 12 let. Počítejte s námi,“ zvolala na Twitteru.

Bc. Markéta Gregorová

  • Piráti
  • Pro kontakt použijte marketa.gregorova@europarl.europa.eu.
  • europoslankyně

Piráti jsou v šoku

V diskusi pod příspěvkem jeden z voličů Markétě Gregorové připomněl, že na tom, jak Piráti dopadli, může mít podíl i ona sama.  

„Jsem Vám jen chtěl říct, že Vy a to Vaše ‚Chceš prcat?‘ (plus pan Profant) jste důvodem celý týhle blamáže. To možná zajímá někoho v Bruselu, ale doma? Jste se posrali? A to jsem velmi liberální Pražák. Ale s chutí jsem kroužkoval STAN,“ napsal pan Tomáš Babula.

Narážel na poslance Pirátů Ondřeje Profanta, který si stěžoval, že mezi lety 2017 až 2021 byla Sněmovna plná „bílých páprdů se sklony k fašismu“.

Piráti jsou v šoku

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…