Liberecká ČSSD se vyrovnává s volebním krachem. Její předseda Dušek zřejmě skončí

18.10.2012 19:00

Sociální demokraté slavili v uplynulých krajských volbách vítězství, díky němuž se stali hlavní politickou sílou v krajích. V současné době ale kromě oslav řeší i vlastní prohry. Konkrétně se kývá židle pod dosud nezpochybnitelným vládcem liberecké ČSSD europoslancem Robertem Duškem.

Liberecká ČSSD se vyrovnává s volebním krachem. Její předseda Dušek zřejmě skončí
Foto: Redakce
Popisek: Robert Dušek

V rámci regionů totiž dosáhli právě liberečtí sociální demokraté nejhoršího výsledku. Pod vedením Duška se umístili v krajských volbách až na čtvrtém místě, svůj hlas jim věnovalo v Libereckém kraji jen 13,05 procenta voličů, v samotném krajském městě dokonce pouhých 9,35 procenta voličů.

"Komunální a parlamentní volby jsou za dva roky, a pokud se něco s libereckou ČSSD nestane, mohli bychom přijít nejen o radnici, ale mít místo dvou, tří poslanců nulu," vyjádřil pro server Aktuálně.cz své obavy o budoucnost liberecké ČSSD jeden z jejích vlivných členů.

Sobotka žádá rezignaci

Sám Robert Dušek už oznámil, že z funkce hodlá odstoupit. "Rezignaci, jako vyvození politické odpovědnosti, doporučím celému krajskému předsednictvu," uvedl. Názory libereckých straníků, zda skutečně spolu s volebním neúspěchem začnou i padat hlavy, se však mění ze dne na den.

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka ale na personální výměně trvá. "Očekávám, že vedení krajské organizace na základě špatného volebního výsledku rezignuje tak, aby na nejbližší krajské konferenci mohlo dojít ke zvolení nového předsedy a pokud možno co nejširší personální obměně krajského vedení," prohlásil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…