Líbivé sliby nám uvěří jen málokdo, kritizuje Janeček dokument ODS

26.03.2013 13:10

Předseda ODS na Praze 11 Jiří Janeček reagoval na dokument Agenda 2014, kterým chce strana přitáhnout zpátky voliče. Materiál prý zahrnuje myšlenky, pod které by se měl podepsat každý pravicově smýšlející člověk. Janeček ale upozorňuje, že se ODS nachází v situaci, kdy jí líbivé sliby uvěří jenom málokdo.

Líbivé sliby nám uvěří jen málokdo, kritizuje Janeček dokument ODS
Foto: Archiv JJ
Popisek: Jiří Janeček

Občanští demokraté měli splnit sliby předchozí. Janeček své straně vyčítá, že nedokázala zjednodušit daňové přiznání a nedodržela ani slib o nezvyšování daní.

Přišli by šéfové s podporou živnostníků, pokud by jim Mládek nehodil rukavici?

Podpora živnostníků a podnikání je správná. Janeček ale připomíná, že jeho Pravá frakce ODS s touto myšlenkou přišla už před několika měsíci. Tehdy se ale vedení ODS údajně tvářilo, že nic takového neexistuje.

„Nabízí se otázka, zda by šéfové strany vůbec s něčím podobným přišli, kdyby jim nehodil rukavici stínový ministr financí za ČSSD Jan Mládek svým skandálním výrokem o ‚živnostnících – parazitech‘,“ rýpl si Janeček.

Vedení nechce příliv nových tváří do strany a snaží se udržet u moci

Dosud to podle Janečka vypadalo tak, že jsou špičky ODS pohlceny půtkami uvnitř strany. Jako důkaz nabídl nedávné zrušení tří pražských oblastních sdružení. Na tom se také ukazuje, že vedení strany ztrácí půdu pod nohama.

Jinak by nerušila oblasti, které byly úspěšné v nabírání nových členů. Nábor čerstvých sil totiž znamená nové tváře pro stranu, která to v současnosti velmi potřebuje. „V praxi to ale bohužel vypadá tak, že ODS je zabetonovaná na svých pozicích a o nové tváře nestojí,“ míní Janeček.

Proto předseda ODS na Praze 11 považuje Agendu 2014 jen za další pokus jak se udržet u moci.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…