Libor Vondráček se poklonil památce obětem minulého režimu

28.06.2023 16:19 | Monitoring

MONITORING SÍTÍ Také Svobodní v těchto dnech vzpomínali na oběti minulého režimu po celé ČR. Předseda strany Libor Vondráček například položil květinu u památníku v Jindřichově Hradci. Při této příležitosti mimo jiné připomenul i to, že po celé zemi žilo hodně lidí, kteří dlouhodobě vzorovali myšlenkám reálného socialismu.

Libor Vondráček se poklonil památce obětem minulého režimu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Vondráček

„Den úmrtí Milady Horákové stanovil datum pro „Den památky obětí komunistického režimu”. Dnešek je tedy dobrým důvodem pro připomenutí si, že obětí tohoto režimu bylo mezi lety 1948-1989 mnohem více. Často šlo i o lidi, kteří žili v naší lokalitě a měli jedinečné osudy. Někteří odmítali myšlenku reálného socialismu dlouhá léta, takže prožívali svá trápení a někdy i mučení delší čas než Milada Horáková. Jiní byli zcela náhodnými obětmi například při okupaci našeho území cizími armádami po roce 1968. Těm všem, stejně jako Miladě Horákové patří tento památný den,“ řekl v úterý Libor Vondráček, který se symbolicky v jeho rodném Jindřichově Hradci poklonil památce všech obětí předchozího režimu. 
 
 
„Děkuji nejen samosprávám, ale všem, kteří si po celé republice připomněli jeden z nejzrůdnějších momentů vlády komunistů na našem území, který by ale neměl zastínit vše ostatní – dobré, ale převážně špatné, co minulá doba přinesla. Vzpomínka na takové části naši historie sice není příjemná, ale o to důležitější je na ní nezapomínat,“ dodal Vondráček. 
 
Při této příležitosti však také připomněl citát senátorky Miroslavy Němcové, která se nechala slyšet, že považuji za hanbu, že jsme dovolili, aby představitelé komunistické strany zastávali vysoké ústavní posty. Nicméně podle Vondráčka je její výrok pokrytecký, protože jej zároveň nevztahuje vůči osobě prezidenta Petra Pavle nebo Igora Stříže, kterého ještě v roce 2021 slibovala ODS odvolat. 
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…