Lidé jsou naštvaní. Jeden ospravedlňoval Breivika, popisoval Michálek

23.10.2012 22:04

Novopečený senátor Libor Michálek zmínil v Hyde Parku na ČT nespokojenost lidí. Podle něj jsou naštvaní a je to vidět – například na jedné jeho předvolební akci, kde kolemjdoucí muž ospravedlňoval vraha Breivika.

Lidé jsou naštvaní. Jeden ospravedlňoval Breivika, popisoval Michálek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Michálek

V krajských a senátních volbách si oproti minulým notně polepšili komunisté. „Vnímám to jako negativní signál,“ míní Libor Michálek, který vyhrál na Praze 2. „Obávám se, že řada voličů pozapomněla na to, co se tady dělo v minulosti,“ dodal. „Na druhou stranu respektuju výsledek voleb a nechtěl bych mluvit do toho, s kým se má či nemá ČSSD spojovat.“

Jaký je však důvod takových volebních výsledků? „Příčina je nespojenost těch lidí,“ vidí to jasně Michálek a poukázal spíš až na naštvanost. „Já jsem to viděl v kontaktní kampani,“ popisoval. Jeden muž na ní totiž ospravedlňoval Anderse Breivika. „Že by se nedivil, kdyby někdo takhle naběhl do Sněmovny nebo Senátu a začal si s těmi politiky vyřizovat účty tímto způsobem,“ dodal senátor.

Sám má pro naštvanost lidí pochopení. „S touto vládou nejsem spokojen,“ prohlásil. Sám se nepovažuje ani za levičáka, ani za pravičáka. „Já se nesnažím řadit ani do jedné z těchto škatulek.“ Na jednu stranu je pro úspory, na druhou ale ne zvyšováním DPH, nýbrž krácením poradenských a právnických služeb státu.

Stejně tak je nespokojen s právním stavem v zemi. „Obávám se, že se tady ne vždy měří stejným metrem,“ poukázal k případům Marka Dalíka, který ve vazbě být nemusí, a naopak Romana Smetany, jenž podle něj nemá vůbec být ve vězení.

Co se týče dalších ožehavých témat, podporoval by sKartu, ale pouze na nepovinné bázi – podle Michálka je důležité, aby lidé měli možnost volby. Nesmí být ale do sKarty tlačeni. Druhý důchodový pilíř by zavedl, ovšem ve zcela jiné podobě, než jak plánuje vláda. „Já si ho dovedu představit, ale s řadou regulačních opatření, aby se zamezilo tomu, aby byl majetek klientů odčerpáván apod.,“ uvedl jako příklad.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…