Lidé jsou nespokojení a chtějí reformy. Zvláště u sociálních dávek

04.06.2012 22:40

Podle průzkumu CVVM nejsou občané České republiky příliš spokojení. Kritizují daňový, sociální a důchodový systém, ale i vysoké školství nebo zdravotnictví. To z průzkumu vyšlo nejlépe.

Lidé jsou nespokojení a chtějí reformy. Zvláště u sociálních dávek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce pro Prahu

Oproti loňsku se názory lidí na tyto oblasti hodně zhoršily. Nejhůře hodnoceny jsou sociální dávky, kde je nespokojených lidí 76 procent. Nejlépe je na tom zdravotnictví, i tam však vyjádřila spokojenost pouhá třetina dotázaných.

Lidé většinově uznávají potřebnost reforem, nejméně si ji přejí u vysokého školství, je však možné, že je mohly ovlivnit protesty proti ní v poslední době. Je zajímavé, že přestože je nejvíce spokojených občanů v otázce zdravotnictví, reformu by uvítalo 68 procent z nich.

Ještě víc – 71 procent lidí – považuje za nutné zreformovat sociální dávky. Shodně 68 procent občanů by uvítalo reformu daňového a důchodového systému. Tam bylo nespokojenců podobně – 78 a 77 procent dotázaných.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…