Lidé se začínají srocovat proti Andreji Babišovi

01.10.2013 11:57

Na Facebooku vznikla skupina upozorňující na nebezpečí hnutí ANO a jeho předsedy Andreje Babiše. Stránka s podtitulem „Ano, koupím si vás všechny“ varuje před napojením byznysu na politiku, které tento druhý nejbohatší Čech představuje.

Lidé se začínají srocovat proti Andreji Babišovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Cílem skupiny je získat více sympatizantů, než má oficiální Facebook Babišova hnutí, aby tak česko-slovenský miliardář dostal více „Ne“ než „Ano“. Prozatím je Babišových sympatizantů zhruba dvacet tisíc a pro „Ne“ se vyslovilo 1394 lidí, ovšem antibabišovská stránka funguje pouhé dva dny, takže je prý do voleb ještě dost času požadovaného cíle dosáhnout.

Stránka byla založena 28. září a jeden z prvních příspěvků připomněl Babišovu známou anabázi kolem minimální mzdy. Když na ni byl miliardář na mítinku tázán, netušil, o co se jedná a nejistě se obracel na své kandidáty. Pak tazateli slíbil, že minimální mzdu zvýší na patnáct tisíc (tedy téměř na dvojnásobek), ovšem později prohlásil, že by ji nejraději úplně zrušil. Tvůrci stránky dávají tuto historku do souvislosti s ambicí Andreje Babiše vykonávat funkci ministra financí.

  • přidat se můžete ZDE

Stránka zároveň obsahuje popis Babišových aktivit, ať už ve formě svědectví zaměstnanců jeho firem, nebo citací z nejrůznějších materiálů. Například z knihy Kmotr Mrázek III: „Vyřiď Frantovi (Mrázkovi), že to celé kolem Setuzy teď koordinuje Babiš, že je s PPF domluvený, že Setuzu pak prodají jemu. Tak jsem to Mrázkovi vzkázal a ten z toho byl evidentně rozhozenej,“ jsou citována slova jistého Červenky z vězení.

Objevují se zde i parodie na slavné Babišovy výroky. Například jeho slavná slova, že by stát řídil jako firmu, jsou upřesněna: „Stát chci jako firmu. Moji firmu." Je možné rovněž zhlédnout variaci na billboard hnutí ANO, kde Babiš pózuje se svými kandidáty. Zde můžeme vidět dva Andreje Babiše a u toho se nachází vzkaz, zesměšňující Babišovu mluvu s prvky rodné slovenštiny: „Verím len odborníkom." 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…