Lidé si dnes stěžují i kvůli hluku při souloži. Stanislav Křeček odkryl, co všechno mu chodí na stůl

29.06.2017 19:24

Češi se hádají důrazněji než dřív, stýská si zástupce ombudsmanky Anny Šabatové Stanislav Křeček, který v rozhovoru pro Právo prozradil, že už musel řešit celou řadu banálních sporů. Lidé si nadávali třeba kvůli příliš hlučné souloži.

Lidé si dnes stěžují i kvůli hluku při souloži. Stanislav Křeček odkryl, co všechno mu chodí na stůl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanislav Křeček

Zástupce ombudsmanky Stanislav Křeček má za to, že se Češi hádají víc než dřív, nebo možná lépe řečeno, hádají se pořád stejně, jenže teď celou řadu sporů ženou k úřadům, k soudům a v krajních případech dokonce až k Ústavnímu soudu. Strážci Ústavy ČR tak dnes řeší i spory, na které třeba před sto lety stačil farář. Před časem na to upozornil i předseda Ústavního soudu ČR Pavel Rychetský.

Celá řada spotů končí i na stole ombudsmanky Anny Šabatové a jejího zástupce Stanislava Křečka. Jaké rozepře musí řešit? „Seniorka si stěžovala, že v bytě žije už 35 let a nyní čelí neúnosnému tlaku. Byt nad ní si pronajala mladá žena, kterou ve dne v noci navštěvují různí pánové. Z bytu se ozývá dupot, bouchání, smích, hlasité projevy sexu. Tohle trvá už tři roky,“ nastínil jeden z případů deník.

Celý článek naleznete zde

Je to jen jeden z příkladů sousedských vztahů, které musí úřad ombudsmana dnes a denně řešit. Ve městech si lidé stěžují na hluk a smrad, zatímco na vesnicích dominují spory o to, že větve ze sousedova pozemku přesahují na pozemek stěžovatele. Podle Křečka mají tyto spory společnou jednu věc. Zpravidla jde o problémy, do nichž by žádné úřady nebo dokonce soudy vůbec nemusely vstupovat, kdyby spolu lidé více mluvili a byli schopni se nějak domluvit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…