Lidem utahujete opasky a vyvolení můžou všechno, nadává vládě Bělobrádek

03.03.2012 21:46

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek je velmi rozčilen faktem, že ministr financí Miroslav Kalousek se chystá zvýšit daňové zatížení hazardním společnostem jen o jedno procento. V době krize je to prý nepřijatelné.

Lidem utahujete opasky a vyvolení můžou všechno, nadává vládě Bělobrádek
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„Zatímco občanům naordinoval ministr Kalousek razantní úspornou dietu, ke  společnostem provozujícím hazard je o poznání přívětivější,“ komentuje Bělobrádek. Takové zvýšení nepřinese do už takto napjatého státního rozpočtu téměř nic.

Až si Kalousek troufne, o porodné lidé nepřijdou

„To vše v době, kdy chce vláda sjednotit DPH na 20 procent, zrušit porodné, zmrazit důchody a na lidi uvaluje další daně, například uhlíkové, která dopadne tvrdě na venkovské obyvatele, kteří nemají možnost alternativního vytápění, kromě drahé elektřiny,“ shrnuje předseda lidovců.

Přitom kdyby Kalousek zvedl daně víc, nemuselo by se například rušit zmiňované porodné. „Vláda ODS, TOP 09 a Starostů a VV opět dokazuje, že zatímco obyčejní lidé si mohou donekonečna utahovat opasky, skupiny vyvolených skupiny, v tomto případě hazardního byznysu, jsou zřejmě nedotknutelné,“ myslí si Bělobrádek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…