Lidi jsou spodina? Ne! udeřil Okamura na TOP 09. A rozbalil to proti EU: Vytáhl zlé věci

07.04.2020 11:54

Premiér Andrej Babiš (ANO) požádal poslance o prodloužení nouzového stavu až do 11. května a podrobně jim vysvětloval, proč o to žádá. Prý mu nečiní radost omezovat svobody občanů, ale musí chránit zdraví všech lidí. Po Babišovi promluvil mimo jiné i předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura. Pustil se do TOP 09. Padlo slovo „spodina“. Nešetřil ani vládu a nit suchou nenechal ani na EU. V Bruselu se podle Okamury buď zbláznili, nebo si z nás dělají srandu.

Lidi jsou spodina? Ne! udeřil Okamura na TOP 09. A rozbalil to proti EU: Vytáhl zlé věci
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Tomio Okamura

Okamura si posteskl, že aktuální a podrobné informace o situaci má jen vláda a poslancům nezbývá než kabinetu věřit, že ví, co dělá. Přesto vláda dokázala vyděsit návrhem na promoření všech občanů celou populaci. Lidé se lekli toho, co slyšeli z úst ministra zdravotnictví za hnutí ANO Adama Vojtěcha a profesora Romana Prymuly.

Anketa

Je pro vás generál Petr Pavel důvěryhodnou osobou?

2%
98%
hlasovalo: 18684 lidí

Vláda by podle Okamury měla všechna opatření vážit na lékárnických vahách a trvat na tom, aby v této krizi platily nadnárodní korporace.

„Řada korporací bude na krizi vydělávat a jistě by se jim líbilo přenést náklady na lidi, obrazně řečeno podhradí, kde podle některých představitelů TOP 09 žije, jak oni říkají, spodina,“ zaznělo z úst šéfa SPD. My budeme zájmy této, jak říkáte, spodiny, hájit,“ pokračoval ve slovní palbě Okamura s tím, že bude bránit odtoku zisků z republiky, když tyto zisky vytvářejí čeští lidé.

Vláda podle jeho názoru nedělá dost, aby lidem v krizi opravdu pomohla. SPD prý dává kabinetu řadu návrhů takřka na zlatém podnose, ale vláda je nevyužívá. A tak dochází k tomu, že se ve jménu boje proti koronaviru přehlíží další zdravotní péče, což nesmíme dopustit, aby i v budoucnu bylo možné léčit onkologické a jiné pacienty.

Dovolával se slov rektora Univerzity Karlovy Tomáše Zimy, který volal po narýsování jasného plánu, kudy půjde Česká republika dál. Okamura zdůraznil, že SPD v podobném duchu mluví už dlouho a hnutí je připraveno pomoci českým firmám.

„Já zde otevřeně prohlašuji, že se hlásíme k ekonomické národní protekci. Jinak budeme investovat české peníze pro zisk, který odteče za hranice této země,“ varoval Okamura.  

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Vláda prý místo toho pořádá jednu tiskovku za druhou a nemluví jedním hlasem, což vzbuzuje zmatek.

Anketa

Podporujete předsedu vlády Andreje Babiše? (Ptáme se od 24.3.2020)

93%
7%
hlasovalo: 39607 lidí

„Na závěr nejde nezmínit se o aktualitách z Bruselu. Buď se úplně zbláznili, nebo si z lidí dělají srandu. V aktuálním stanovisku Evropská komise prohlásila, že zahájila veřejnou konzultaci ke klimatickým cílům. Do 20. června se občané mohou vyjádřit k tomu, zda zachovat současný cíl snížit do roku 2030 emise oxidu uhlíku o 40 procent, nebo být ambicióznější a snížit emise o 50 či 55 procent,“ kroutil hlavou Okamura.

„Mozky v Bruselu, jak řešit zdravotnickou megakrizi. Začneme si prostě povídat o uhlíku. A komu se to nelíbí, tak ten podle dokumentu Evropské komise z minulého týdne podlehl ruské dezinformační kampani,“ pokračoval předseda SPD.

„K tomu už snad ani není co dodat, k tomu co předvádí EU v současné době. Potěšilo mě, že už i média se českého ministra zahraničí ptají, zda Rusové s dezinformační kampaní přispěli ke špatnému obrazu EU víc než předsedkyně EK Ursula von der Leyenová, která v době, kdy se zavírají hranice, vykládá, jak je to škodlivé. A ještě kritizuje Českou republiku za to, že jsme zavřeli hranice a chráníme naše občany,“ rozčiloval se Okamura

Podle jeho názoru přišel čas zeptat se, co EU udělala pro Česko v časech pandemie. A ihned si sám odpověděl, že EU nepomohla ničím, a ještě naši zem kritizovala.

Česko bylo navíc odsouzeno za to, že odmítalo přijímat migranty na základě kvót. Okamura chtěl v této souvislosti slyšet od Babiše, proč jeho vláda více nebojuje proti migraci a nezasazuje se o důslednější ochranu hranic EU.

Vedle jasného boje proti migraci má podle Okamury vláda říci, jak to bude v Česku s potravinovou bezpečností, protože řadu potravin dovážíme a je potřeba se ptát, co se stane, až nebude odkud dovážet, protože se i ostatní státy EU ocitnou v krizi. „Je vůbec nějaká volba strategie?“ chtěl slyšet od Babiše.

Nakonec konstatoval, že pokud zůstaneme v EU, Česká republika zanikne. Je bytostně přesvědčen, že náš stát přežije jen mimo EU.

„Pokud máme skutečně hájit zájmy České republiky, musíme dnes rozhodovat o základní otázce a tou je členství naší země v současné EU. Zůstat znamená zničit státnost České republiky a znamená zánik našeho národa v multikulturní tyranii. Odejít znamená přežít. Je jasné, že nebudeme sami a k odchodu se chystají další země. Kdo to nevidí, je politicky slepý,“ konstatoval Okamura s tím, že vláda Andreje Babiše se bojí udělat tento krok a raději se EU podvoluje.

Nakonec poděkoval lidem, že dodržují vládní opatření, a požádal je, aby podporovali české podnikatele tím, že si budou kupovat jejich zboží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…