Lidovci a Starostové snad oznámí, zda půjdou do voleb společně

18.03.2017 7:08

Lidovci a hnutí Starostové a nezávislí (STAN) dnes zřejmě v Lipnici nad Sázavou oznámí, zda před letošními volbami do Sněmovny vytvoří koalici. Výsledky jednání ještě dnes zhodnotí vrcholné orgány obou subjektů. Celostátní konference lidovců se sejde v Jihlavě. Předsednictvo STAN zasedne přímo v Lipnici, kde připraví i podklady pro celostátní sněm Starostů, který se uskuteční příští týden.

Lidovci a Starostové snad oznámí, zda půjdou do voleb společně
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

KDU-ČSL jedná se STAN o volební spolupráci od prosince. Strany se zatím dohodly, že pokud půjdou do voleb spolu, budou se o hlasy voličů ucházet v koalici. Ta by pro vstup do Sněmovny potřebovala aspoň deset procent hlasů. Kdyby strany kandidovaly jednotlivě, stačilo by jim ke vstupu do dolní parlamentní komory jen pět procent hlasů. Předvolební průzkumy přisuzují lidovcům zhruba šest procent hlasů, Starostům hodnoty kolem dvou procent.

Představitelé KDU-ČSL a Starostů jednají v Lipnici o koalici už od pátku. Podle mluvčího STAN Karla Kremla by jednání mělo skončit dnes před polednem a předseda STAN Petr Gazdík by měl výsledky představit novinářům. Už ve středu Gazdík ČTK řekl, že nevidí důvod, proč by dohoda o vytvoření koalice měla padnout pod stůl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…