Lidovci budou příští rok volit předsedu. A zájemci už se prý pustili do boje

23.09.2018 9:30

Příští rok na jaře plánují lidovci volební sjezd a možní kandidáti na předsedu už se začínají pomalu objevovat. Zájem o předsednictví projevil například první místopředseda Marian Jurečka i poslanec Marek Výborný. Stávající šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek prý oznámí až po senátních volbách, v nichž sám kandiduje, jestli se rozhodl křeslo předsedy obhajovat.

Lidovci budou příští rok volit předsedu. A zájemci už se prý pustili do boje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka a Pavel Bělobrádek, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace

Dlouholetý první místopředseda lidovců a exministr zemědělství Marian Jurečka uvedl, že se jeho zájem o křeslo šéfa KDU-ČSL nesníží ani v případě, pokud do volebního klání půjde i Pavel Bělobrádek. „S vysokou pravděpodobností do toho půjdu, definitivní rozhodnutí padne na konci října,“ řekl na dotaz deníku Echo24.

V podobném duchu hovoří i poslanec Marek Výborný. „Velmi vážně to zvažuji,“ sdělil. Předseda klubu poslanců KDU-ČSL a místopředseda Jan Bartošek o kandidatuře na předsedu strany hovořit nechtěl, nic však nevyloučil. „Nyní to neřeším, přední jsou komunální a senátní volby,“ uvedl.

Šéf lidovců Pavel Bělobrádek své rozhodnutí ohledně toho, zda bude chtít nadále zůstat v čele KDU-ČSL, oznámí až po komunálních a senátních volbách. Pravdepodobně výsledek voleb bude mít velký vliv na jeho rozhodování. Jednou z možností je podle serveru Echo24.cz ta, že z pozice předsedy, který prohrál volby do Senátu, by mohla být jeho opětovná kandidatura ztížená.

Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…