Lidovci jsou proradné vši, přečetla si první žena od Babiše. A reagovala

26.11.2013 14:02

Na dotazy čtenářů ParlamentníListy.cz vůbec poprvé odpovídala místopředsedkyně hnutí ANO Věra Jourová. Čtenáře zajímalo, zda hodlá v politice po vlastní zkušenosti vazebním stíháním nějak měnit jeho pravidla, zda její hnutí skutečně chce dělat koalici s lidovci, ale třeba také to, jak je první žena Babišova hnutí připravena, aby ji politika „nesežvejkala“.

Lidovci jsou proradné vši, přečetla si první žena od Babiše. A reagovala
Foto: Hans Štembera
Popisek: 1. místopředsedkyně hnutí ANO Věra Jourová

První čtenářku zajímalo, zda se Jourová po své negativní zkušenosti s českými vyšetřovacími orgány bude snažit o jejich změnu a jak se v tomto kontextu dívá na stíhání exposlance Davida Ratha. Poslankyně odpověděla, že o tuto problematiku se hodlá zajímat. Systém justice ale podle ní není zase tak špatný, problémy dělají spíše konkrétní lidé. Konkrétně ve svém případě prý neví, zda se jednalo o zanedbání, nebo něčí zadání. Pokud je o Ratha, domnívá se, že v případě jeho neviny by se skutečně jednalo o lidskou tragédii. „Na můj vkus byl ve vazbě příliš dlouho,“ připouští Věra Jourová.

Další čtenář Jourové a celému hnutí ANO doporučuje, aby v zájmu dobra celého národa vyřadilo z koalice lidovce. „Lidovci jsou proradné vši,“ vysvětluje svůj názor. To se i Jourové zdálo moc a čtenáře informovala, že ona by si na tak příkré hodnocení KDU-ČSL netroufla. „Je to parlamentní strana s dlouhou tradicí, jednáme s nimi a věřím, že budeme společně dělat slušnou politiku, pokud se dohodneme na koalici,“ věří místopředsedkyně ANO.

Otázky a odpovědi Věry Jourové ZDE, ZDE a ZDE.

Třetí čtenář pak poslankyni ANO ujišťuje, že na něj působí dojmem slušného člověka, a věří, že ji politika „nesežvejká“. „Jsem po svých zkušenostech ostražitější, ale stejně mám obavy, že do vysoké politiky nemám úplně dobrou výbavu,“ připustila Jourová. Vždy prý ale věří v dobrý konec. A pokud se ji to nepodaří, půjde prý dělat něco jiného.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…