Lidovec Svoboda: Kalousek stáčí kormidlo doleva. Má s tím zkušenosti

09.04.2012 7:56

Ministerský předseda Petr Nečas musí být překvapen sobotním rozhovorem pro Lidové noviny, v němž šéf rezortu financí Miroslav Kalousek prohlásil, že může vládnout i se sociální demokracií. Až doposud si totiž zřejmě Nečas myslel, že nespolehlivý element ve vládě nese zkratku VV.

Lidovec Svoboda: Kalousek stáčí kormidlo doleva. Má s tím zkušenosti
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

V komentáři na svém blogu na Aktuálně.cz to píše Pavel Svoboda (KDU-ČSL) , exministr a bývalý předseda Legislativní rady vlády za expremiéra Mirka Topolánka.

"Ještě ani nepadla vláda a TOP 09 už vzhledem k vývoji preferencí stáčí kormidlo doleva," upozorňuje Svoboda.  Zároveň vysvětluje, že pro znalce politické řeči znamenají Kalouskova slova, že „si umí představit“ koalici s ČSSD fakt, že se s Lidovým domem už předběžně dohodl.

Celý text P. Svobody ZDE

Gratulace, voliči TOP 09

Teď prý bude místopředseda TOP 09 hledat přijatelný způsob, jak tento názorový posun vysvětlit svým pravicovým voličům.  "Jelikož to čísla posledního průzkumu umožňují, tváří se TOP09, že se poučila z podobné Kalouskovy eskapády z r. 2006, která ho stála post předsedy KDU-ČSL:  Podmiňuje koalici tím, že nebude závislá na hlasech komunistů. Ale ono když to jinak nepůjde...," píše Svoboda.


 
Příští volby prý podle Svobody  ukážou, do jaké míry vrazila TOP 09 kudlu do zad ODS.  Exministr zároveň připomíná, že Kalouskovy invektivy z r. 2010 o údajném směřování lidovců doleva nyní působí velmi směšně. "Ostatně, jestli ta tunelářská, asociální a hlavně amatérská politika, kterou předvádí současná vládní koalice, je politika pravicová, pak být představitelem této koalice označen za levičáka je vlastně velká poklona," tvrdí exministr. "Jisté je ale jedno: v současných námluvách TOP09-ČSSD vůbec nejde o politické postoje, ale o ovládání mafiánských penězovodů. Voličům TOP09 gratuluji," končí Svoboda svůj komentář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…