Lidovecký sjezd projedná politiku pro příští dva roky

28.05.2017 6:02

Dvoudenní sjezd KDU-ČSL dnes vyvrcholí představením základního směru lidovecké politiky pro nadcházející dva roky. Už v sobotu se uskutečnila většina důležitých hlasování, v nichž delegáti potvrdili v čele strany Pavla Bělobrádka a velkou většinou schválili také vznik volební koalice lidovců s hnutím Starostové a nezávislí (STAN), píše ČTK.

Lidovecký sjezd projedná politiku pro příští dva roky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Lidovci se dnes budou zabývat i evropskými tématy, na sjezdu vystoupí jejich europoslanci. Už v sobotu promluvil na sjezdu i předseda frakce Evropské lidové strany (EPP) v Evropském parlamentu Manfred Weber, jejíž součástí je i KDU-ČSL, a který se vymezil proti předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi i proti prezidentovi Miloši Zemanovi.

O vedení strany rozhodl pražský sjezd KDU-ČSL už v sobotu. Jedinou změnou v předsednictvu je zvolení ministra kultury Daniela Hermana, který vystřídal Zuzanu Roithovou. Ostatní kandidáti své funkce obhájili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…