Lidovky se pozastavují nad podivným výběrem člověka, co má podporovat český export do USA

01.02.2014 22:42

Podporovat český export v USA by měl bývalý poslanec ODS Jan Kubata. Informoval o tom server Lidovky.cz, který upozorňuje na několik zajímavých okolností celé záležitosti. Kubata podle serveru vyhrál výběrové řízení na pozici ředitele kanceláře v Chicagu.

Lidovky se pozastavují nad podivným výběrem člověka, co má podporovat český export do USA
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec za ODS Jan Kubata

Podle serveru tato zpráva vyvolala v podnikatelských a diplomatických kruzích rozruch. „Z Kubatova životopisu totiž nevyplývá, že by měl zkušenosti s podporou domácích vývozců, přesto se mu loni v říjnu podařilo vyhrát tendr, do nějž se přihlásilo celkem šest uchazečů,“ napsal server.

Kubata je podle něj absolventem Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem s aprobací tělesná výchova – zeměpis. Podle mluvčího ministerstva průmyslu a obchodu nejsou zkušenosti z ekonomické diplomacie pro výběr ideálního zástupce podmínkou. Ale musí mít doporučení Hospodářské komory nebo Svazu průmyslu a dopravy. Podle mluvčího ministerstva má Kubata obě doporučení.

Ovšem Dagmar Kuchtová ze Svazu průmyslu a dopravy, která byla ve výběrové komisi, serveru řekla, že její organizace Kubatovi doporučení před tendrem nenapsala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…