Lidskoprávní organizace křičí. V Maďarsku prý odmítli vydávat konkrétním imigrantům jídlo

23.08.2018 17:34

Nezisková organizace Human Rights Watch tvrdí, že maďarský premiér Viktor Orbán přitvrdil vůči uprchlíkům. Úřady jim odmítají vydávat jídlo.

Lidskoprávní organizace křičí. V Maďarsku prý odmítli vydávat konkrétním imigrantům jídlo
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Na začátku srpna maďarské úřady pozastavily některým žadatelům o azyl dodávky jídla. Lidskoprávní organizace tvrdí, že by úřady měly okamžitě přehodnotit svůj přístup a měly by se začít chovat v souladu s mezinárodními dohodami o jednání s uprchlíky, které Maďarsko podepsalo.

„Maďarská vláda se snížila k nové nehumánní praktice, když se rozhodla nevydávat jídlo lidem, kteří jsou zadržení. Vláda se rozhodla porušovat lidská práva a povinnosti, které má Maďarsko jako člen EU,“ řekla Lydia Gallová z Human Rights Watch. Její vyjádření se objevilo na internetových stránkách neziskové organizace. Podle Gallové jde o cynický krok vlády, která takto chce žadatele o azyl vyhnat ze země.

Zastavení výdeje potravin se dotklo dvou rodin z Afghánistánu a uprchlíků ze Sýrie, kterým bylo podle nových maďarských pravidel odepřeno udělení azylu. Maďarský zákon praví, že ten, kdo přijde do Maďarska přes jinou bezpečnou zemi, nemá nárok na udělení azylu v Maďarsku. Nová právní úprava byla součástí balíku zákonů, který je možné označit za „stopku americkému miliardáři Georgi Sorosovi“.

Evropský soud pro lidská práva v této věci již zasáhl a 10. srpna nařídil úřadům, aby afghánským rodinám vydali jídlo. Pomoct uprchlíkům se snaží duchovní, ale nebývají vpuštěni do táborů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…