Lipavský zapomněl, že je ministrem a vtipkoval. Už si toho všimli v Rusku. Na vysokých místech

25.06.2023 16:20 | Monitoring

MONITORING SÍTÍ Bez odezvy ruské strany nezůstala slova šéfa české diplomacie, který už vyhlíží dovolenou na Krymu, jak sám napsal ve své reakci na sobotní vzpouru ruské soukromé žoldnéřské Wagnerovy skupiny. Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová mu na Telegramu vzkazuje, že už na něj „čekají“.

Lipavský zapomněl, že je ministrem a vtipkoval. Už si toho všimli v Rusku. Na vysokých místech
Foto: Repro ČT
Popisek: Ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti) na Ukrajině

Na vzpouru wagnerovců včera reagoval český ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) na Twitteru, kde napsal, že se mu jeho „letní dovolená na Krymu přibližuje“, načež si s bývalým ukrajinským velvyslancem v Česku Jevhenem Perebyjnisem začali v následující diskusi vyměňovat doporučení na „super místa“ na tomto ukrajinském poloostrově, který v roce 2014 anektovalo Rusko.

Netrvalo dlouho a jeho odvážné letní plány na dovolenou si všimla i ruská diplomacie. Zacharovová mu přes sociální síť vzkázala, že se na jeho příjezd připravují, a aby silácká slova ministra Lipavského nebyla vyřčena jen tak do prázdna, ale dodalo se jim náležité váhy, pobídla jej, že věří, že se pochlapí a svá slova dodrží.

„Věřím, že Jan je chlap a drží slovo. Pokoj je rezervován. Čeká se,“ napsala mluvčí ruského ministerstva zahraničí v příspěvku na Telegramu, kde veřejnost upozornila na vyjádření Lipavského, že se chystá na letní dovolenou na Krym.

Český ministr zahraničí svým tweetem bezprostředně po jeho zveřejnění vzbudil velké vášně i mezi českými novináři, od kterých pochvalu rozhodně nedostal. Například šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl poznamenal: „Takhle debilní komentáře, to je teda nevídaný.“ Reagoval tak mimo jiné i na vyjádření ministryně obrany Jany Černochové (ODS). „Je to jejich tradice. Neúspěšné války tam končí popravou cara, chaosem a občanskou válkou pod dohledem fízlů,“ komentovala v sobotu zprávy o tažení wagnerovců na Moskvu.

Jednodenní neúspěšná ozbrojená vzpoura wagnerovců nakonec skončila dohodou o ukončení vzpoury, kterou dojednal běloruský prezident Alexandr Lukašenko. Prigožin se má nyní přesunout do exilu do Běloruska a nebude trestně stíhán. Prigožin ukončením vzpoury podle svých slov zabránil, že by byla „prolita ruská krev“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

lipavský nikdy ministrem být neměl, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusedanusa , 25.06.2023 16:58:29
nemá na to mentálně ani odborně, je to jen trapný, přerostlý, rozmazlený a hloupý puberťák

|  14 |  0

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…