Lobbista Janoušek zmizel. Možná je v zahraničí

20.05.2012 17:39

Po lobbistovi Romanu Janouškovi se slehla sem. Ruší předem domluvené schůzky, neodpovídá na telefony ani na zanechané vzkazy. Podle některých právě podstupuje protialkoholní léčení, podle jiných je na dovolené ve svém oblíbeném Chorvatsku.

Lobbista Janoušek zmizel. Možná je v zahraničí
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek po svém zadržení za jízdu v opilosti

O své první schůzce s vlivným byznysmanem napsaly Hospodářské noviny. V Janouškově kanceláři v obchodním a administrativním centru Myšák Gallery si domluvily schůzku nedlouho po osudné nedhodě, při níž opilý Janoušek srazil řidičku auta, do kterého předtím naboural. Do kanceláře je doprovodila pohledná asistentka a sám lobbista si vymínil, že novináři vstoupí dovnitř bez aktovek a diktafonů. “Podmínky jsme akceptovali, včetně zákazu focení, ale z hlavy tento zážitek vymazat nelze," píší HN.

Janoušek měl podle nich pod okem šrám, který vysvětlil tím, že spadl z kola. Novináře překvapil svým jadrným slovníkem a sebejistotou: “Povídali jsme si asi hodinu. O jeho autonehodě, o byznysu, také třeba o jeho specifickém desateru zahrnujícím opovržení pedofilií, striktní držení slova, nenahrávání ostatních, neodposlouchávání a věrnosti ke svým přátelům.”

Lobbista se ale z dalších schůzek, které měly být už nahrané na diktafon, omlouval a na telefonáty neodpovídal. “Tentokrát ale už bez náhrady. Naděje, že muž s pověstí černokněžníka Lorda Voldemorta, úzce spjatý s politickou érou pražského primátora Pavla Béma (ODS), odpoví na všechny otázky, na něž dosud nereagoval, se nejspíše rozplynula,” domnívá se redakce.

Janoušek může být podle některých na protialkoholním léčení nebo na dovolené v Chorvatsku, kde má vlastní luxusní jachtu. Jestli mu mlčení nařídil jeho obhájce Vít Široký, není jasné. “Já jsem mu nic nerozmlouval, na druhou stranu mám obavy, že bychom mohli být osočováni z ovlivňování svědků,” řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…