Lockdownem doděláte důchodce. Lukáš Pollert k Vánocům

03.11.2021 12:47

Na CNN Prima News se k lockdownu, který hrozí podle některých odborníků, např. předpokládaného ministra Válka, vyjadřoval lékař a sportovec Lukáš Pollert. Další restrikce si nedokáže představit a není mu jasné, proč nejsou testováni očkovaní. „Tihleti lidé nám roznesli virus po celé republice,“ uvedl. A také mínil, že lockdown není dobrý nápad, protože senioři nepoznají, že je s nimi něco v nepořádku, spíše to poznají jejich blízcí. A covid zpřetrhá vazby.

Lockdownem doděláte důchodce. Lukáš Pollert k Vánocům
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: MUDr. Lukáš Pollert

Anketa

Považujete neočkované za škůdce a nepřátele?

16%
82%
hlasovalo: 19487 lidí
Pollert si silnější restrikce, než jsou nyní, představit nedokáže. „Tady proběhlo očkování, samozřejmě, uniklo nám 300 tisíc seniorů, kteří se nechtěli očkovat,“ řekl a přijde mu divné, že vláda netestuje nakažené očkované a spekuluje, že se jedná o úlitbu pro očkované. „Tihleti lidé nám roznesli virus po celé republice, tohle může být jeden z výsledků,“ řekl.

K tématu lockdownu podotkl, že o Vánocích nebudou žáci chodit do školy, ale jen krátce. „Já si myslím, že loni kvůli tomu lockdownu se zpřetrhaly vazby mezi starými lidmi, příbuznými, sociálními pracovníky, lékaři, myšleno praktiky, a nemocnicí. A pokud tam chybí toto propojení, tak starý člověk nepozná, že má nějakou teplotu nebo že se zhorší jeho chronický stav. Neměří si pravidelně tlak. A tohle jsou všechno věci, v jejichž důsledku se zhoršila chronická onemocnění a pak mohou zemřít i na ten covid.“

Vyslovil obavu z toho, že Vlastimil Válek by chtěl praktikovat lockdown pro neočkované nad 60 let, i když se kandidát topky vyjádřil, že takto svá slova nemyslel. „Já si myslím, že je to chyba, zakazovat příbuzným, aby navštěvovali a kontrolovali své rodiče. Vždyť děti se mají postarat o své rodiče a prarodiče. Oni je znají a vidí jejich nemocný stav,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…