Lubomír Zaorálek: Radit Ukrajině, jak se úspěšně integrovat do EU

11.06.2022 21:44 | Ze sítí

Někdejší ministr zahraničních věcí a ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) na svém facebookovém profilu píše, že mu bude ctí zastupovat Masarykovu demokratickou akademii a jejím jménem i politické nadace a instituty nejen z nových členských zemí EU.

Lubomír Zaorálek: Radit Ukrajině, jak se úspěšně integrovat do EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

„Uspěli jsme včera ve volbě nových členů vedení FEPS, celounijní politické nadace sociálně demokratických a socialistických stran. Bude mi ctí zastupovat Masarykovu demokratickou akademii a jejím jménem i politické nadace a instituty nejen z nových členských zemí EU. Obnovit sílu zdejší sociální demokracie půjde, když si sami zformulujeme další strategii naší práce a když najdeme cestu, jak si v sociální demokracii hnutí napříč Evropou pomoci,“ píše Zaorálek na svém facebookovém profilu.

„Beru také za důležité, aby v debatách se stranami a zeměmi na Balkáně, i s Ukrajinou, až dojde na její obnovu, zněl silně hlas našich zkušeností s evropskou integrací a podpora budování silného sociálního státu, protože bez něj lidé vůbec ztrácejí důvěru ve veřejné struktury jako takové,“ dodal Zaorálek.

„Rád jsem se také seznámil s kolegy z Finska; Antton Rönnholm, zástupce Kalevi Sorsa-säätiö, obsadil druhé volené místo, takže budeme spolupracovat a jistě se od finské soc. dem. i inspirovat. Ostatně jsme už díky společné spolupráci vydali třeba analýzu posledních finských parlamentních voleb,“ odkázal na Masarykovu demokratickou akademii Zaorálek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…