Luboši Zaorálku, kdysi jsi taky říkal, že Bakala je gauner. Ozval se bývalý vlivný sociální demokrat

11.10.2019 10:43

Současný ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) si vysoudil výrok, že může jednoho z nejbohatších Čechů, finančníka Zdeňka Bakalu nazývat beztrestně gaunerem. Ve svém komentáři „Útok na českou politickou elitu“ na serveru VašeVěc.cz to připomenul bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek, který se podivujíce nad tím, že nyní Zaorálek kritizuje závěry vyšetřovací komise k OKD, která chce podat trestní oznámení na čtrnáct osob v souvislosti s prodejem a privatizací černouhelné společnosti.

Luboši Zaorálku, kdysi jsi taky říkal, že Bakala je gauner. Ozval se bývalý vlivný sociální demokrat
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Sněmovní vyšetřovací komise k privatizaci těžební společnosti OKD podá 14 trestních oznámení. Stíhat chce například bývalé ministry za ČSSD Bohuslava Sobotku a Milana Urbana a za ODA Vladimíra Dlouhého a Jiřího Skalického. Trestnímu oznámení budou čelit také podnikatelé Zdeněk Bakala a Viktor Koláček, kteří byli s OKD spojeni, a další lidé. Komise dospěla k závěru, že privatizace bytů je „absolutně neplatná“ a jejich skutečným vlastníkem je po celou dobu a i nadále stát. 

„Nejhlasitěji kupodivu proti zprávě zatím protestoval ministr Luboš Zaorálek, který svého času, kdy ČSSD ještě trpěla pod mým předsednictvím, velmi silně útočil na Bakalu. Dokonce se mu u soudu podařilo vysoudit výrok, že může Bakalu nazývat beztrestně gaunerem,“ zdůraznil expremiér Jiří Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Pod vlivem Sobotky a Pokorného, kteří použili sociální demokracii jen jako fíkový list ke krytí svých nejapných kšeftů s Bakalou, je podle Paroubka Zaorálek poněkud dezorientován a s ním i velká část funkcionářů ČSSD. „Tedy těch, kteří byli v průběhu let osobně vybíráni Sobotkou. Řekněme si otevřeně, že toto může být smrtící úder sociální demokracii,“ varuje.

„Tato kauza se bude nějakou dobu hrát a bylo by dobré, aby Zaorálek a další lidé v ČSSD odložili prosobotkovský sentiment stranou. Sociální demokracie by se měla ve vlastním zájmu rychle ‚odbakalovat‘“, uzavřel svůj komentář Jiří Paroubek.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…