Luděk Sobota: Vrátit Zemanovi vyznamenání by byla zrada!

14.10.2020 9:11

Zpěvák Daniel Hůlka vzkázal Miloši Zemanovi, že ho zklamal jako přítel, ale i jako prezident, který měl své spoluobčany v těžké chvíli podržet a on na ně místo toho útočí. Rozhodl se proto, že prezidentovi vrátí státní vyznamenání. Ale někteří umělci to vidí jinak než Hůlka. Herec Luděk Sobota prozradil, že neuvažuje o vrácení státního vyznamenání. Vysvětlil proč...

Luděk Sobota: Vrátit Zemanovi vyznamenání by byla zrada!
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Luděk Sobota

Anketa

Souhlasíte s důvody, proč Daniel Hůlka vrátil státní vyznamenání?

21%
67%
hlasovalo: 22718 lidí
Miloš Zeman během svého působení v úřadu prezidenta rok co rok vyznamenal 28. října desítky osobností. Mezi nimi v roce 2016 i zpěváka Daniela Hůlku, který Zemana podporoval již před první přímou volbou prezidenta v roce 2013.

Jenže v roce 2020 se něco změnilo. Do Česka vtrhl koronavirus, který mimo jiné tvrdě dopadl i na zpěváky. Ti teď vlastně nemají komu zpívat, protože buď kvůli nařízením vlády chodit zpívat nemohou, a i když už v létě mohli, řada fanoušků hudby se bála, aby se na koncertě nenakazila a raději na akci nešla.

Druhá vlna koronaviru je nejen pro zpěváky tvrdou ranou, ale ze strany prezidenta Zemana se jim nedostalo příliš mnoho podpory. Na konto umělců poznamenal, že nejlépe tvoří, když jsou hladoví a na konto podnikatelů, kteří přemýšlí, jak přežít a udržet si zaměstnance, konstatoval, že zkrachují ti neschopní, protože ti schopní si vytvořili nějakou finanční vatu.

Daniela Hůlku tato slova zvedla ze židle a rozhodl se, že udělenou medaili Za zásluhy z roku 2016 Zemanovi vrátí.

„Zklamal jsi mě, Miloši. Zklamal jsi mě jako člověk. Zklamal jsi mě jako přítel. Ale to vlastně není tolik důležité, to je věc nás dvou a našeho končícího přátelství. Ty jsi mě však zklamal také jako prezident naší země, a to už vůbec není pouze naše věc. Žijeme v těžké době, v níž je mnoho našich spoluobčanů na pokraji osobního nebo firemního bankrotu, a to v žádném případě vlastní vinou. Tito lidé se bojí o svoji budoucnost a o budoucnost svých dětí. Jde jim v podstatě o život. Tobě nehrozí nic, Ty o nic nepřicházíš. A právě v této době, kdy národ, který Tě demokraticky zvolil prezidentem své země, od Tebe očekává pomoc či slova útěchy, si Ty naopak ještě přisadíš. Řekneš lidem, že jsou neschopní, nevzdělaní a zaslouží si zkrachovat, potažmo skončit na ulici,“ napsal Hůlka Zemanvi v otevřeném dopise uveřejněném na sociální sítí Facebook.

Daniel Hůlka napsal Miloši Zemanovi.

Daniel Hůlka napsal Miloši Zemanovi.

Avšak ne každý umělec vyznamenaný prezidentem Zemanem to vidí stejně. Kupříkladu herec Luděk Sobota, kterého Zeman také vyznamenal, nevidí důvod.

Já s tím Hůlkou absolutně nesouhlasím. Já ho osobně neznám. Beru to jako velkou poctu, že mně prezident dal vyznamenání. Kdybych ho vrátil, byla by to k prezidentovi úplná zrada,“ řekl pro ŽivotvČesku.cz herec. 

Sobota dostal ocenění rok po Hůlkovi.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…