Ludvík práskl dveřmi, Sobotka ho ale chce přivést zpátky na kandidátku

07.04.2017 21:11

Pražští sociální demokraté jsou ve při a to se ani trochu nelíbí předsedovi strany Bohuslavu Sobotkovi. Před volbami potřebuje, aby strana táhla za jeden provaz. Sobotka si proto pozval na kobereček dva pražské sociální demokraty Petra Dolínka a Miroslava Pocheho a vyložil jim, jak se na tahanice v pražské ČSSD dívá.

Ludvík práskl dveřmi, Sobotka ho ale chce přivést zpátky na kandidátku
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka si pozval na kobereček své pražské kolegy Petra Dolínka a Miroslava Pocheho. Šéfovi strany se totiž nelíbily pražské tahanice o předvolební kandidátku. Podle serveru Hospodářských novin iHNed.cz došlo ke střetu dvou křídel, kde proti sobě stáli ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík na jedné straně a Petr Dolínek s Miroslavem Pochem na straně druhé. A Ludvík tento střet prohrál.

Celý článek naleznete zde

Spor se vedl o sestavení předvolební kandidátky. kde jde relativně o hodně, přesněji řečeno o to, kdo bude mít po volbách šanci usednout do poslaneckých lavic. Na prvním místě kandidátky měl být ministr Ludvík, ale vnitrostranická bitva se svedla o druhé místo. Zatímco Ludvík si přál, aby druhé místo na kandidátce obsadila Lenka Teska Arnoštová, Dolínkovo křídlo prosazovalo na druhé místo Lukáše Kauckého, náměstka ministra zahraničí. Na druhém místě kandidátky se nakonec opravdu ocitl Kaucký a nespokojený Ludvík rezignoval na post lídra v Praze.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka však dal najevo, že Miloslava Ludvíka v předvolební kampani potřebuje jakožto experta ČSSD na zdravotnictví a také jako významnou osobnost strany, která může sociální demokracii pomoct uspět ve volbách v Praze. 

„Aby to byli známí respektovaní lidé, kteří budou prezentovat priority sociální demokracie,“ podotkl k tématu Sobotka. Doufá, že se situace v pražské ČSSD zklidní. Stejné přání vyslovil také tvůrce předvolebního programu ČSSD a současný minist zahraničí Lubomír Zaorálek. Ludvík se podle Zaorálka významně podílel na tvorbě programu v oblasti zdravotnictví a je správné. aby Ludvík tento program hájil v nadcházejících volbách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…