Luxusní věznice, o které všichni odsouzenci sní. Tam prý nyní žije Roman Janoušek

21.03.2015 8:29

Lobbista Roman Janoušek, odsouzený na čtyři a půl roku za sražení ženy autem, si odpykává svůj trest v brněnské věznici, která je vězni i advokáty považována za luxusní. Zdejší vězni chovají v kulturní místnosti želvu a krmí zde akvarijní rybičky. A sprchovat se mohou každý den. Informuje o tom sobotní MF Dnes.

Luxusní věznice, o které všichni odsouzenci sní. Tam prý nyní žije Roman Janoušek
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

"Mohu potvrdit, že odsouzený je ve výkonu trestu ve vazební věznici v detenčním ústavu,“ řekla listu mluvčí brněnské vazební věznice Dana Krejčířová.

Detenční ústav je speciálním druhem vězení pro psychicky narušené chovance, kteří nejsou trestně odpovědní.

Podle listem oslovených právníků i vězňů patří zařízení k těm nejlepším v republice. "Brněnská věznice je považována za něco jako ubytovnu nebo hotel a je snem každého prominentního odsouzeného se sem dostat,“ cituje deník jeden ze svých nejmenovaných zdrojů. Veřejně prý ale nikdo poměry ve věznici komentovat nechce.

Rath se mohl sprchovat jen dvakrát týdně, Janoušek každý den

Podle listu o tom, že Janoušek po propuštění z vězeňské nemocnice zůstane mezi několika "vyvolenými“ právě v Brně, nerozhodlo vedení zdejší věznice, ale přímo generální ředitelství Vězeňské služby.

List poukazuje i na to, že zatímco bývalý středočeský hejtman David Rath (ČSSD) si při pobytu ve vazbě stěžoval na to, že se může sprchovat jen dvakrát týdně, Janoušek takové problémy ani po nástupu do vězení nemá. Sprcha je mu k dispozici denně až do půl desáté do večera, stejně jako plně vybavená posilovna nebo venkovní posezení. Některé zdroje z věznice prý dokonce uvádějí, že Janoušek dostal prominentní dvoulůžkový pokoj s předákem vězňů.

Podle listu se Janoušek do zmíněné věznice nastěhoval 6. března. Podle Krejčířové lobbista pracuje ve "vnitřní režii“, konkrétnější být odmítla. Podle zdroje listu je Janoušek jedním z těch, kteří půjčují knížky.

Deník v této souvislosti poukazuje na to, že Janoušek se přitom mohl dostat do patnácti různých věznic v rámci celé republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…