Lůzokracie a TOP 09 v zadku. Doktor Macek se rozjel

09.12.2013 11:15

Doktor Miroslav Macek dnes komentuje dvě věci, a to soukromý rozhovor premiéra Jiřího Rusnoka s ministrem obrany Vlastimilem Pickem o úmrtí Nelsona Mandely a nutnosti zajistit oficiální zastoupení České republiky na jeho pohřbu v Pretorii a tou druhou věcí, kterou si vzal Macek na mušku, je hlasité nadbíhání EU deklarované na sněmu TOP 09.

Lůzokracie a TOP 09 v zadku. Doktor Macek se rozjel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Anketa

Kterého českého prezidenta máte nejraději?

hlasovalo: 27897 lidí

Neformální rozhovor vedený ve sněmovně zveřejnila média. „Ty vole, teď ještě zase zemřel Mandela… Já se úplně třesu, abych tam nemusel jet,“ řekl mimo jiné Rusnok, který přemýšlel, kdo by mohl Česko na smutečním aktu zastupovat. Premiér v demisi se sice omluvil, ale média i veřejnost se tímto trapným únikem stále zabývají. I doktor Macek považoval za vhodné událost okomentovat.

„Na rozhovoru premiéra České republiky s ministrem obrany téže jsou nejzajímavější tři věci: Absolutní nedostatek noblesy představitelů státu (pomalu, ale jistě se stáváme lůzokracií), ochota televizních pracovníků technicky odposlouchávat hovory, které jim nejsou určeny a ještě se tvářit, že je to normální a nejsou jen prachsprostí šmíráci, a pak slova armádního generála Picka, že let na pohřeb Nelsona Mandely zaplatí. Vždy jsme totiž takové akce platili my z daní… Měli bychom ho donutit dodržet slovo,“ napsal Macek.

V reakci se odráží odpověď ministra obrany. Když se premiér Rusnok zeptal: „Ty vole, kdo to zaplatí“, Picek odvětil: „Já to zaplatím“. Dr. Macek předpokládá, že by tedy Picek mohl náklady na účast na pohřbu zaplatit on sám a nebrat peníze z rozpočtu Ministerstva obrany.

Evropská politika je středem zájmu TOP 09

Doktor Macek se také otřel o zprávy ze sobotního sněmu TOP 09 a způsob novinářů, jak informovat o dění na něm. „Kdyby byli novináři stejně upřímní jako Rusnok s Pickem, napsali by namísto titulku „TOP 09 chce zlepšit obraz České republiky v Evropské unii“ po pravdě „Představitelé TOP 09 chtějí lézt EU více do zadku, neboť se domnívají, že se jim to osobně vyplatí,“ napsal Macek. Média totiž informovala o základních tezích programu TOP 09 pro volby do Evropského parlamentu, které schválili delegáti republikového sněmu strany.

Co napsal Miroslav Macek:

Na rozhovoru premiéra České republiky s ministrem obrany téže, jsou nejzajímavější tři věci: Absolutní nedostatek noblesy představitelů státu (pomalu, ale jistě se stáváme lůzokracií), ochota televizních pracovníků technicky odposlouchávat hovory, které jim nejsou určeny a ještě se tvářit, že je to normální a nejsou jen prachsprostí šmíráci, a pak slova armádního generála Picka, že let na pohřeb Nelsona Mandely zaplatí. Vždy jsme totiž takové akce platili my z daní… Měli bychom ho donutit dodržet slovo.

Kdyby byli novináři stejně upřímní jako Rusnok s Pickem, napsali by namísto titulku „TOP 09 chce zlepšit obraz České republiky v Evropské unii“ po pravdě „Představitelé TOP 09 chtějí lézt EU více do zadku, neboť se domnívají, že se jim to osobně vyplatí".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…