Lyžař Valenta Události moderovat nechce

04.02.2012 13:32

Generální ředitel České televize Petr Dvořák chystá velkou obměnu hlavní zpravodajské relace Události. Chystá se změnit moderátorský koncept ze dvou na jednoho a chce také angažovat nové tváře. Mezi možnými jmény byl i akrobatický lyžař Aleš Valenta. Ten ale nabídku odmítl, Události prý moderovat nechce.

Lyžař Valenta Události moderovat nechce
Foto: ct.cz
Popisek: Logo České televize

"Nabídka mě potěšila, nicméně po zvážení všech pro a proti jsem ji odmítl. Události považuji za vrchol žurnalistiky a já žurnalista nejsem," řekl olympijský vítěz v akrobatických skocích na lyžích serveru Týden.cz. Moderovat měl konkrétně sportovní relaci Branky, body, vteřiny.

Podle serveru Mediář.cz se mluví ohledně Událostí o jménech jako jsou Jakub Železný, Marcela Augustová nebo Lukáš Dolanský. Sportovní zpravodajství by pak mohli moderovat buď stávající moderátoři, jako jsou Vojtěch Bernatský nebo Barbora Černošková, anebo například herečka Olga Lounová.

"Máme vnitřní plán, ale jeho podrobnosti prozrazovat nebudeme. Jediné, co mohu v tuto chvíli říct je to, že moderátory pro nové Události skutečně vybíráme. V první řadě je u nich kladen důraz na profesionální kvality a předpoklady, které by měli mít," komentovala věc mluvčí ČT Michaela Fričová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Střelba, atentát. To přichází od těch „lepších“. To my, „dezoláti“, neděláme. Petrov udeřil

16:25 Střelba, atentát. To přichází od těch „lepších“. To my, „dezoláti“, neděláme. Petrov udeřil

Hudebník, pedagog, manažer a konzultant Vadim Petrov byl hostem Alex Mynářové v pořadu Podtrženo, se…